Niciun jucător de la Real Madrid la naţionala Spaniei pentru preliminariile CM 2022 din septembrie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
 Foto: Pexels
Foto: Pexels
Fără jucători de la Real Madrid pe lista lui Luis Enrique pentru preliminariile CM 2022 din septembrie.

Selecţionerul echipei de fotbal a Spaniei, Luis Enrique, a decis să nu convoace niciun jucător de la clubul Real Madrid pentru meciurile de calificare din septembrie pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar, optând pentru tinerii jucători în frunte cu surpriza Abel Ruiz, informează AFP.

Real Madrid, care nu a fost reprezentată în cadrul naţionalei Spaniei la EURO 2020 în această vară (o premieră în istoria marii competiţii internaţionale), va fi absentă din echipa Spaniei pentru meciurile cu Suedia, Georgia şi Kosovo din fereastra internaţională din septembrie.

Luis Enrique a decis să-i lase la repaus pe mai mulţi titulari de la EURO 2020, la care Spania a ajuns până în semifinale fiind învinsă de Italia (4-2 la penalty-uri), între care Pedri, Dani Olmo sau Mikel Oyarzabal de exemplu, care au continuat cu Jocurile Olimpice din Japonia şi apoi cu reluarea campionatelor.

Alte piese importante sunt totuşi prezente, precum Jordi Alba, Sergio Busquets sau Alvaro Morata. Şi chiar Raul Albiol, campionul mondial din 2010, care revine la echipa naţională.

Dar Luis Enrique a decis să-şi continue politica de promovare a tinerilor şi să facă probe, cu un an şi jumătate înainte de Qatar: Eric Garcia (20 ani), Brais Mendez (24 ani), Pablo Fornals (25 ani) şi Abel Ruiz (21 ani).

Aflată în Grupa B a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar, în care este lider, Spania va întâlni pe 2 septembrie Suedia, la Solna, Georgia pe 5 septembrie la Badajoz (vestul Spaniei) şi Kosovo pe 8 septembrie la Pristina.

Iată cei 24 de jucători convocaţi de Luis Enrique:
Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion);

Fundaşi: Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia CF), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Raul Albiol (Villarreal);

Mijlocaşi: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City), Koke (Atletico Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia CF), Brais Mendez (Celta Vigo);

Atacanţi: Pablo Fornals (West Ham), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhamton), Alvaro Morata (Juventus Torino), Gerard Moreno (Villarreal), Abel Ruiz (Braga), transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel