Urmărește emisiunea live
Nici feministele n-o apără. Ce se poate găsi în apărarea diplomatei-sexy?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi o va ”reevalua” în perioada următoare pe Denisa Ariton, detașată în postul de referent  gradul III în iulie anul trecut, etichetată de presă drept ”bomba sexy” sau ”starleta sexy” de la Ministerul Afacerilor Externe. Fotomodelul, absolvent de ASE, acuză mass-media din România că a dus împotriva sa o campanie de ”linșaj mediatic”. Denisa Ariton a pozat în costum de baie și a participat la emisiuni de divertisment, iar asta, în opinia multora, o descalifică pentru o carieră diplomatică. Fotografii ce pot fi considerate indecente au apărut de-a lungul timpului în presă, cu persoane care au în prezent cariere la vârf în politică sau alte medii care impun seriozitate. Cancelarul Angela Merkel, de exemplu, apare nud într-o fotografie din adolescență, iar dacă ne întoarcem la exemple din România, ne amintim că în vara aceasta pozele cu Elena Udrea în bikini, la mare, au ținut prima pagină a tabloidelor. Este normal ca unei persoane să-i fie refuzată chiar și ideea unei cariere în diplomație, cum se întâmplă în cazul acesta, pentru decizii neinspirate luate la un moment dat?

Denisa Ariton se declară dezamăgită, pe o rețea de socializare, că cei care o blamează îi ignoră pregătirea din învățământul superior și experiența de un an și jumătate acumulată la Institutul Românilor de Pretutindeni. Fotografiile în care apare în costum de baie nu reprezintă o ”artă”, dar, așa cum se întreabă și fotomodelul, de ce asta o absolvă de orice alte merite?

Sociologul Ana Bulai spune că Denisa Ariton este acum sancționată pentru o decizie proastă făcută în urmă cu câțiva ani, când a ales să afișeze o imagine incompatibilă cu cea a carierei pe care și-o dorește. ”E firesc (ca opinia publică să o condamne - n.r). Una este să faci înot și alta este să te expui ca produs sexual. Aici este vorba despre decadența expunerii din punct de vedere al consumului sexual. Este sancționată pentru că a avut lipsa de inteligență să apară în asemenea ipostaze”, a explicat sociologul pentru DeCe News.

Citește și: Fotomodelul Denisa Ariton, pe făraș: Am fost linșată mediatic

Amintind de cazul tânărului Andrei Plăcintă, fiul unui fost ministru, condamnat recent la închisoare cu executare, Ana Bulai spune că toată istoria de viață îi poate afecta oricând pe oameni.

”S-a autosabotat într-o carieră diplomatică”, tranșează chestiunea sociologul.

În plan mediatic, televiziunile, dar mai abitir site-urile de știri, au prezentat subiectul cu titluri de tabloid și au dat cititorilor, cu fiecare articol, ”noi poze fierbinți”. Ana Bulai crede că mass-media profită de astfel de subiecte pentru a face rating cu fete ”sexy”. ”Un astfel de caz este mănușă pentru presă, este un caz cu femei dezbrăcate care face rating. Poziția domnișoarei o face și mai vulnerabilă, și mai atractivă, iar oamenii reacționează și mai violent, sunt mult mai sensibili”, ne-a spus sociologul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel