Neymar l-a depășit pe Pele și a devenit cel mai bun marcator pentru Brazilia
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Neymar Jr. a devenit cel mai bun marcator al selecționatei Braziliei și l-a întrecut pe legendarul Pele.

Cu două goluri marcate în victoria cu 5-1 a Braziliei împotriva Boliviei, Neymar l-a depășit pe Pele ca golgheterul all-time al echipei naționale masculine a Braziliei, conform BBC. Atacantul de 31 de ani, care a intrat în meciul de calificare pentru Cupa Mondială la egalitate cu legendarul Pele cu 77 de goluri, a ratat un penalty înainte de a înscrie de două ori în repriza a doua, la cea de-a 125-a selecție.

“Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge la acest record. Nu sunt mai bun decât Pele sau orice alt jucător pentru echipa națională”, a spus el.

Pele s-a stins anul trecut în decembrie

Pele, care a murit în decembrie la vârsta de 82 de ani, a marcat 77 de goluri în 92 de apariții între 1957 și 1971. El era considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. Contul său oficial pe platforma socială X i-a adus un omagiu lui Neymar pentru realizarea sa.

“Felicitări Neymar pentru că l-ai depășit pe Rege la goluri pentru Brazilia. Cu siguranță Pele te aplaudă astăzi!” a spus el.

Neymar, cel mai scump transfer din istorie

Antrenorul Braziliei, Fernando Diniz, a spus: “El a venit să facă ceea ce a făcut: să se distreze, să marcheze două goluri și să doboare recordul.” Neymar a devenit cel mai scump jucător din lume când s-a transferat de la Barcelona la Paris St-Germain pentru 200 de milioane de lire sterline în 2017.

El a părăsit echipa franceză în vara aceasta pentru a se alătura echipei Al-Hilal din Saudi Pro League. “El este un idol foarte mare, oamenii trebuie să-l recunoască și să-l accepte”, a adăugat Diniz. 

Uruguay a început cu dreptul campania de calificare

În alte părți, Uruguay și-a început campania de calificare sud-americană cu o victorie cu 3-1 împotriva Chile sub conducerea noului lor antrenor, fostul manager al Leeds United, Marcelo Bielsa.

Marta a marcat un record de 122 de goluri în 189 de meciuri pentru echipa feminină a Braziliei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel