Data publicării:

Netanyahu spune că Israelul nu va „plăti niciun preț” pentru eliberarea ostaticilor din Gaza - Reuters

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Iată ultimul anunț făcut de premierul israelian Benjamin Netanyahu!

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și ministrul de Finanțe Bezalel Smotrich au declarat marți că Israelul nu va plăti niciun preț pentru întoarcerea ostaticilor încă deținuți în Gaza, pe fondul negocierilor în curs pentru a le asigura eliberarea, scrie Reuters.

Întrebat despre cei 134 de ostatici care rămân în Gaza, Smotrich a declarat pentru Kan Radio că întoarcerea lor a fost „foarte importantă”, dar că nu pot fi eliberați „cu orice preț”. Acesta mai spune că singura modalitate de a-i elibera este prin creșterea presiunii militare asupra Gazei și prin înfrângerea Hamas, grupul armat care guvernează fâșia blocată.

Remarcile sale au atras critici din partea liderului opoziției Yair Lapid și a ministrului Benny Gantz și au indignat mai multe familii de ostatici care au încercat să crească presiunea asupra guvernului pentru a ajunge la un acord.

Reamintim că Statele Unite ale Americii, cel mai important aliat al Israelului, au intensificat apelurile pentru o soluție cu două state, care să promoveze coexistența pașnică între Israel și un stat palestinian, pe baza frontierelor teritoriilor palestiniene ocupate de Israel în 1967 - Cisiordania, Ierusalimul de Est și Fâșia Gaza. Administrația președintelui Joe Biden susține o soluție cu două state, deoarece o consideră un mijloc pentru a pune capăt atât conflictului actual din Fâșia Gaza, cât și pentru a rezolva disputa în Orientul Mijlociu, care persistă de mai multe decenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel