Data actualizării:
Data publicării:

Netanyahu se va întâlni cu Biden la Casa Albă. Despre ce vor discuta

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, vor avea o întâlnire miercuri la New York în cadrul Adunării Generale a ONU, a transmis vineri Casa Albă, relatează AFP. 

Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american, a transmis că cei doi vor 'discuta o serie de probleme bilaterale şi regionale, (...) despre o viziune pentru o regiune mai stabilă, prosperă şi integrată şi vor compara abordările lor cu privire la modul de contracarare şi descurajare a Iranului'.

La începutul lunii septembrie, Benjamin Netanyahu a dezvăluit că urmează să viziteze Statele Unite, însă nu a făcut referire la întâlniri cu responsabili guvernamentali americani. Ultima întâlnire a celor doi a avut loc la finalul anului 2022, atunci când premierul Netanyahu a revenit la conducerea guvernului israelian.

În ultima perioadă, Joe Biden a adus o serie de critici proiectului de reformă judiciară susţinut de guvern, descriindu-l ca fiind cel mai 'extremist' din istoria ţării. Casa Albă a anunțat recent că cei doi vor avea o întrevedere în SUA până la finalul anului, însă nu a oferit mai multe detalii, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel