Data actualizării:
Data publicării:

Netanyahu, discurs de ultimă oră: Atacul Hamas a fost menit să rupă progresele de pace între Israel și lumea arabă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a afirmat joi că atacul șocant de pe 7 octombrie asupra Israelului de către luptătorii Hamas a avut ca scop împiedicarea extinderii relațiilor pașnice ale Israelului în Orientul Mijlociu și a cerut Regatului Unit să continue să sprijine ofensiva din Gaza, transmite Reuters.

"Ne aflam pe punctul de a extinde acea pace, și distrugerea acestei evoluții a fost unul dintre motivele pentru care s-a întreprins această acțiune", a explicat Netanyahu în timpul vizitei prim-ministrului britanic Rishi Sunak.

"Aceasta este cea mai întunecată oră a noastră", a adăugat el. "Asta înseamnă că ne așteaptă un război lung și avem nevoie de sprijinul vostru continuu."

Rishi Sunak l-a asigurat pe Benjamin Netanyahu că Marea Britanie va fi alături de Israel în "momentele sale cele mai dificile". Acesta a salutat decizia de a permite ajutor umanitar în Gaza și a menționat că Israel face tot ce poate pentru a evita pierderile civile.

"Știu că depuneți eforturi considerabile pentru a preveni vătămarea civililor, spre deosebire de teroriștii de la Hamas, care pun deliberat viețile civililor în pericol", a spus Sunak, alături de Netanyahu, în Ierusalim.

"Apreciez decizia dvs. de ieri de a deschide rute către Gaza pentru a permite ajutorului umanitar să ajungă la destinație... Mă simt onorat să fiu aici alături de dvs. în aceste momente dificile pentru Israel, în calitate de prieten. Vom fi alături de dvs. în spirit de solidaritate. Suntem alături de poporul dvs. și ne dorim să obțineți victoria."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel