Nereguli vânzare peşte. Horia Constantinescu, solicitare către hypermarketuri: Asta am cerut. Altfel închidem raionul
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Peste
Peste
Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre regulile pe care autoritatea vrea să le impună în comerţul cu peşte şi a făcut o comparaţie între modul în care este expus şi vândut peştele în hypermarketurile din străinătate şi ce se întâmplă în România. 

"Am stabilit că trebuie să manifestăm intransigenţă faţă de marele retailer care, dacă tot aduce peştele acesta de pe piaţa europeană, măcar să o facă perfect. (...) Operatorul economic are implementate tot felul de regulamente europene şi ştia că peştele trebuie evaluat perpetuu, că nu poate fi ţinut pe o parte pe gheaţă şi pe cealaltă parte la 22 de grade în încăpere şi că trebuie acoperit cu gheaţă.

Credem că un cod de bune practici în comerţul cu peşte e obligatoriu. Adică, dacă vrei să îl expui şi să fie vizibil, achiziţionează o vitrină, pentru că zona în care operează în străinătate raftul e şi ventilată rece. La noi se pune gheaţa şi stă lângă mere, pere şi gutui şi alte lucruri perisabile. Sunt 25 de grade, deci peştele nu poate avea decât pe o parte zero grade, iar pe cealaltă 25, ceea ce nu e în regulă.

Noi le vom recomanda, sub sancţiunea închiderii raionului de peşte, vitrine asistate. Pentru că peştele, ca să poată respecta condiţiile impuse trebuie să stea la 0 – 4 grade", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.    

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel