Data actualizării:
Data publicării:

Nemulțumiții de programele AFM nu vor mai merge direct în instanță, blocând totul. Laurențiu Neculaescu anunță înființarea Comisiei de Arbitraj. Ce presupune/ VIDEO

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels/pixabay
foto pexels/pixabay
Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat că drumul nemulțumiților de la AFM în instanță va fi mediat în Comisia de Arbitraj. 

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat, în interviul acordat DCNews, înființarea unei Comisii de Arbitraj la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu.

„Sper că până undeva în prima parte a anului viitor să înființăm o Comisie de Arbitraj la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu, astfel încât să nu mai ajungem în instanță. Să fie perioada de contestații, care este conform legii și firească, după care înainte de faza contencioasă să putem să avem la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu o comisie de arbitraj unde să mediem și să ne înțelegem cu cei potențial nemulțumiți, astfel încât să nu mai ajungem în situația de a bloca programul”, a afirmat Laurențiu Neculaescu.

Președintele AFM a mai explicat: „Oricum comisia se mișcă mai repede decât instanțele aglomerate din România. Am dispus deja de acest lucru. Colegii deja lucrează la proceduri în acest sens, astfel încât în prima parte a anului viitor să avem funcțională o astfel de comisie. Va fi o Comisie de Arbitraj la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu pentru absolut toate programele pe care le va derula instituția. Pentru o instanță e mult mai ușor de luat o decizie dacă a mai existat o comisie de arbitraj înainte. Deja Comisia de Arbitraj este o semi-instanță care analizează din punct de vedere juridic niște documente și atunci cu siguranță e un punct de vedere și pentru o eventuală instanță care va judeca o speță”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel