Data actualizării:
Data publicării:

Nelu Tătaru, DEMIS de PNL în ședința BPN, după acuzațiile DNA. Anchetatorii sunt la farmacia soției în aceste momente

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

DNA l-ar acuza pe Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, de luare de mită.

UPDATE: În aceste momente, au loc percheziții și la farmacia soției sale, conform Antena 3. 

UPDATE: Nicolae Ciucă a propus în ședința BPN demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi, conform unor surse din ședință. El va fi eliminat și de pe lista pentru parlamentare, a anunțat Nicolae Ciucă în declarația ținută după ședință: ”Nu are cum să mai rămână candidat”. 

UPDATE: "V-aş aduce aminte că aşa ar trebui să procedeze toată lumea. Asta nu a făcut bine PNL în ultimii ani ce s-a întâmplat, că nu a luat măsuri. M-aş da exemplu pe mine, când m-a chemat Portocală la Ploieşti, de la Ploieşti mi-am dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL. E adevărat că după şapte ani de zile nouă judecători - cred că este caz unic în România - în unanimitate au spus că sunt nevinovat, dar una este asta - prezumţia de nevinovăţie - şi alta este expresia politică", a spus Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN a PNL care are loc la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează situaţia lui Nelu Tătaru.

UPDATE: "Ca de fiecare dată PNL va respecta prevederile statutului şi va lua măsuri în consecinţă. Avem şedinţa BPN acum şi vom anunţa măsurile imediat după ce se termină", a spus Nicolae Ciucă înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care are loc la Parlament.

Întrebat dacă îi va recomanda lui Nelu Tătaru să se retragă, el a răspuns: "Vom lua măsuri în BPN, acum".

--- 

Update: Conform surselor citate anterior, în dosar ar exista mai multe imagini video cu Tătaru când ar fi luat mită.

Știrea inițială: Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, ar fi acuzat de DNA de luare de mită de la pacienți.

Conform primelor informații acesta ar fi luat sume mici. Se pare că există în cercetare peste 100 de acte materiale.

În acest caz s-ar efectua la această ora mai multe percheziții, Tătaru fiind preluat de procurori pentru a fi audiat la DNA Iași, conform unor surse ale G4Media.

Fostul ministru al Sănătății este președintele PNL Vaslui și este cap de listă pentru Camera Deputaţilor la alegerile din luna decembrie.

„La alegerile parlamentare ne dorim să menţinem cel puţin scorul obţinut la locale. Ştim că niciun scrutin nu seamănă cu altul. De exemplu, în anul 2020 la locale am obţinut 35,5%, iar în decurs de câteva luni am ajuns la un rezultat de 21,7% la alegerile generale. Ne vom mobiliza astfel încât să obţinem un rezultat bun”, a declarat, pentru Agerpres, Nelu Tătaru.

La alegerile locale din luna iunie, PNL Vaslui a obţinut la nivel judeţean 23,03% din voturi, iar Nelu Tătaru, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, s-a clasat pe locul al doilea cu un scor de 25,26%, la distanţă considerabilă faţă de social-democratul Ciprian Trifan, care a câştigat alegerile cu un rezultat de 45,72%.

„Mulţumesc fiecărui vasluian care a crezut în mine şi în echipa liberală! Îmi doresc ca aleşii dumneavoastră să producă schimbarea, să umple 'golurile' din judeţ, nu doar propriile portbagaje. Sunt convins că testul timpului va fi cel mai real şi sincer barometru al fiecărui ales. Felicitări şi mult succes învingătorilor! Mulţumiri alegătorilor”, a afirmat Nelu Tătaru

Tătaru a fost ministru al Sănătății de pe 26 martie 2020 până pe 23 decembrie 2020.

Știre în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel