Nelu Iordache, condamnat DEFINITIV la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac - Arad
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Afaceristul Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac - Arad.

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 2 ani pentru înşelăciune.

Pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 11 ani şi 9 luni închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 - 25 august 2014), potrivit Agerpres. 

Acuzațiile DNA

Amintim că ”regele asfaltului”, Nelu Iordache, este acuzat ar fi deturnat fonduri destinate construcției autostrăzii Nădlac-Oradea, respectiv unui tronson de 22 de kilometri din această autostradă. Procesul a început cu mulți ani în urmă, în 2013, iar astăzi ar putea ajunge la sentința finală, asta dacă nu se va decide o nouă amânare. În sentința de fond s-a dispus confiscarea a 79.624.828 de lei. Acuzațiile față de Nelu Iordache sunt de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani și înșelăciune. El ar fi folosit banii destinați primului tronson al autostrăzii Nădlac - Oradea pentru datoriile și firmele sale. Suma deturnată ar fi în valoare de 31.519.960 lei, acuza DNA. Banii îi fuseseră alocați pentru a proiecta și executa lucrările. 

Recent, Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe aeroport și dus la DNA, pentru a fi audiat. El mai este condamnat într-un dosar la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro. Decizia nu este definitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel