Nelu Iordache, condamnat DEFINITIV la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac - Arad
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 08 sep, 12:40
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Afaceristul Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac - Arad.

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 2 ani pentru înşelăciune.

Pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 11 ani şi 9 luni închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 - 25 august 2014), potrivit Agerpres. 

Acuzațiile DNA

Amintim că ”regele asfaltului”, Nelu Iordache, este acuzat ar fi deturnat fonduri destinate construcției autostrăzii Nădlac-Oradea, respectiv unui tronson de 22 de kilometri din această autostradă. Procesul a început cu mulți ani în urmă, în 2013, iar astăzi ar putea ajunge la sentința finală, asta dacă nu se va decide o nouă amânare. În sentința de fond s-a dispus confiscarea a 79.624.828 de lei. Acuzațiile față de Nelu Iordache sunt de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani și înșelăciune. El ar fi folosit banii destinați primului tronson al autostrăzii Nădlac - Oradea pentru datoriile și firmele sale. Suma deturnată ar fi în valoare de 31.519.960 lei, acuza DNA. Banii îi fuseseră alocați pentru a proiecta și executa lucrările. 

Recent, Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe aeroport și dus la DNA, pentru a fi audiat. El mai este condamnat într-un dosar la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro. Decizia nu este definitivă. 

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro