Data publicării:

Nehammer, nou mesaj privind aderarea României la Schengen. Cancelarul lansează „Planul Austria“

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Cancelarul Nehammer a anunțat lansarea programului „Planul Austria“ al ÖVP, pentru anul electoral 2024.

Cancelarul federal Karl Nehammer va prezenta, vineri, la Wels (Austria Superioară), „Planul Austria” al ÖVP. Despre ce este vorba mai exact? El a dezvăluit acest lucru într-un videoclip pe X, scrie Exxpress.at.

„Austria este cea mai frumoasă țară din lume. Și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a merge spre un viitor puternic și sigur. Pe 26 ianuarie îmi voi prezenta planul pentru Austria. Viitorul țării noastre necesită viziune și simț al proporției, responsabilitate și pasiune. Și mai presus de toate, curajul de a lua deciziile corecte astăzi pentru mâine. Pentru că este vorba despre Austria noastră. Și cred în această Austria!”, a spus Nehammer.

În prealabil, ÖVP a furnizat APA extrase din „Planul Austria”, și anume din capitolele „Performanță” și „Economie”. Se vorbește despre o reducere a taxelor „pentru clasa de mijloc care lucrează” și o cale de reducere a costurilor nesalariale cu forța de muncă până în 2030.

Prin urmare, Nehammer are în minte un „program pentru cele cinci milioane”, ceea ce înseamnă numărul de persoane din Austria care „finanțează întregul nostru sistem cu plățile lor de impozite”. Prin urmare, ÖVP dorește să reducă cota impozitului pe intrare de la 20 la 15 la sută.

„Avem nevoie de mai mulți contribuabili care plătesc mai puține taxe”

„Avem nevoie de mai mulți contribuabili care plătesc mai puține taxe”, este crezul liderului Partidului Popular. Nehammer vrea să le faciliteze și celor care nu lucrează cu normă întreagă pentru că și-au asumat sarcini de îngrijire a copiilor.

ÖVP ar dori, de asemenea, să vadă o reformă a sistemului fiscal. Vrea să implementeze o cale de reducere a costurilor nesalariale cu forța de muncă cu 0,5 puncte procentuale anual până în 2030. Acest lucru trebuie realizat prin reducerea contribuțiilor la asigurările pentru șomaj (finanțarea prestațiilor de șomaj ar trebui restructurată din perspectiva ÖVP) și prin transferarea unei părți din contribuțiile finanțate de angajator la Fondul de egalizare a sarcinii familiale (FLAF) în bugetul federal.

La capitolul „Economie” – ÖVP vorbește în prezent doar despre un „program” – Nehammer ar dori să vadă o „schimbare de regim în politica economică a Austriei”. Este necesar să ne îndepărtăm de intervenționismul și etatismul ultimilor patru ani de criză și, astfel, să avem o revenire la economia socială de piață, spune el. 

Nehammer a început planul pentru Austria cu un „discurs despre viitorul națiunii” în martie 2023. În acel moment, el s-a concentrat pe protecția climei, care a fost interpretată în primul rând ca o declarație de război la adresa partenerului său de coaliție, Verzii. Printre altele, șeful ÖVP s-a opus dispariției motoarelor cu ardere și a descris Austria drept „țara auto prin excelență”.

Nehammer contracarează „nebunia apocalipsei climatice” și continuă să apere vetoul austriac Schengen împotriva Bulgariei și României. El susține perspectiva unei reduceri la jumătate a asistenței sociale pentru nou-veniți în țară. „Scopul meu este ca toți austriecii să aparțină clasei proprietăților”, a mai spus el și a promis o ofensivă a proprietății prin acordarea de subvenții pentru locuințe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel