Data actualizării:
Data publicării:

Negresă de post cu gem și nuci. Rețeta foarte simplă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Dacă ții post în această perioadă, rețeta pe care ți-o propunem, astăzi, te va cuceri. Simplu și delicios! Încearcă negresa de post cu gem și nuci.

Ingrediente

Pentru blat:

300 g făină
200 g gem de prune sau marmeladă
100 g zahăr(sau în funcție de cât de dulce e gemul)
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
2 linguri cacao
100 g nucă măcinată grosier
1 plic praf de copt
un vârf cuțit de bicarbonat
2 lingurițe esență de rom
un praf sare

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată neagră(de post)
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
câțiva stropi de ulei

Vezi și: Omletă de post. Cum se prepară: Rețeta

Cum se prepară

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră. Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența, potrivit a1.ro.

Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase. Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea. Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, topim ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr, după gust și o întindem imediat, peste negresa răcită deja. Presărăm și miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi porționăm și servim delicioasa negresă de post cu gem și nuci, alături de cei dragi.

Vezi și: Prăjitură de post: Fantezie de ananas. Cum se prepară - Rețeta

Dacă vrei și un fel bun de mâncare de post, poți încerca supa cremă de ciuperci.

Ingrediente

 500 g ciuperci proaspete
 2 cartofi
 o ceapă
 100 ml smântână vegetală de soia
 o lingură ulei
 3-4 fire pătrunjel
 sare
 piper

Cum se prepară

Se opăresc două ciuperci care se taie lamele şi se pun 15 minute la cuptor. Restul se pun la fiert cu cartofii, ceapă şi apă. Se presara cu sare şi se lăsă pe foc 30 de minute, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se mixează, se adaugă smântâna de soia şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Ciupercile uscate se rumenesc în puţin ulei şi se aşază deasupra fiecărei porţii de supă, alături de pătrunjel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel