Negresă cu sos de ciocolată, rețetă ”Chefi la cuțite”. Desert de senzație, foarte gustos și apreciat în rândul iubitorilor de dulce
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Printre cele mai apreciate rețete din cadrul emisiunii „Chefi la cuțite” se numără o rețetă de negresă cu sos de ciocolată.

Gabriel Neamu i-a surprins pe cei trei chefi cu un desert gustos și foarte apreciat în rândul iubitorilor de dulce.

În continuare, lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei prăjituri care i-a cucerit pe Sorin Dumitrescu, Cătălin Scărlătesci și Florin Dumitrescu.

Ingrediente pentru rețeta de negresă cu sos de ciocolată

125 gr unt cu 82% grăsime
300 gr zahăr
30 gr pudră de cacao
100 ml lapte 
2 ouă
100 gr făină
150 gr ciocolată amăruie
70 gr arahide coapte, fără sare
coajă de portocală sau esență de portocală
1/2 plic praf de copt
3 plicuri zahăr vanilinat
2 ml esență rom
2 ml esență de vanilie
1 varf de cuțit cu sare
100 ml apă

Mod de preparare pentru rețeta de negresă cu sos de ciocolată

Într-un vas, se pun la fiert untul, laptele, 250 game de zahar și pudra de cacao. După ce fierbe și se omogenizează compoziția, se pune vasul în altul cu apă rece. Se lasă aproximativ 15 minute. Din compoziția respectivă se dă deoparte un sfert și se pune într-un vas în care se va prepara ulterior sosul pentru negresă.

Se pornește cuptorul la 180 de grade (foc mediu).

În timp ce compoziția de cacao se răcește, se pregătesc celelalte ingrediente. Se cerne făina într-un bol, iar în alte două boluri se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, până când spuma rămâne pe pereții bolului, dacă acesta se întoarce invers.

Când compoziția de cacao s-a temperat, se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând cu telul. Apoi, se încorporează făina amestecată cu praful de copt, albușurile bătute spumă și aromele.

Se tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt. Se întinde compoziția pentru negresă în tavă și se coace la 180 grade pentru cel mult 30 de minute. Se verifică după 20 de minute cu scobitoarea.

În timp ce negresa este la cuptor, se pregătește un sirop din apă, zahărul vanilinat și restul de 100 gr de zahăr, la care se adaugă esență de vanilie. Se scoate negresa din cuptor, se toarnă siropul fierbinte peste ea și se dă din nou la cuptor pentru opt minute.

În compoziția oprită pentru sos, se adaugă 150 grame de ciocolată amăruie tăiată în bucăți mici și esența de rom. Se pune vasul la foc mic și se amestecă pentru a se topi ciocolata, notează a1.ro.

Se scoate negresa din cuptor, se lasă să se tempereze și se porționează în forme patrate. Se glazurează farfuriile cu puțin sos de ciocolată, se așază porțiile de negresă și se toarnă peste ele sos de ciocolată. Deasupra se presară arahide tocate mărunt, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel