Negocieri pentru Guvern. Răzvan Cuc, despre viitorul ministru al Transporturilor. ”USR a ținut totul ascuns”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Răzvan Cuc
Facebook - Răzvan Cuc
Senatorul și fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit în exclusivitate cu DCNews despre omul potrivit care ar putea prelua portofoliul Transporturilor în următorul guvern. 

Senatorul de Neamț, Răzvan Cuc, fost minstrul al Transporturilor, a vorbit în exclusivitate cu DC News despre următorul politician care ar putea prelua șefia Ministerului Transporturilor. 

În privința negocierilor, Răzvan Cuc s-a arătat reticent, făcând trimitere către conducerea partidului. ”Sunt domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, ei negociază, noi, practic, vom duce la îndeplinire ceea ce se stabilește la nivel de conducere națională. Nu particip la negocieri, nu știu ce se discută”, a spus inițial Răzvan Cuc. 

Transporturile au nevoie de un om pregătit

Portofoliul odată condus de Răzvan Cuc ar trebui să ajungă în cadrul următorului guvern în mâinile unui om hotărât, care să știe să ”pornească motoarele”, consideră fostul ministru. 

”Din punct de vedere nominal mi-e greu să spun la Transporturi un nume, dar ceea ce pot să vă spun este că la ministerul Transporturilor ar trebui să vină un om care să cunoască foarte bine procedurile, să știe cum să urgenteze proiectele, pentru că avem un PNRR aprobat în care noi nu am văzut foarte multe precizări legat de ce condiții trebuie îndeplinite pentru a accesa acești bani, după cum știți, USR a ținut totul ascuns.

Va fi un mandat destul de greu la ministerul Transporturilor pentru că se vine din nou după un mandat al unor așa-ziși tehnocrați, care au mai condus și în 2016, gen Cătălin Drulă, care nu au făcut absolut nimic la Ministerul Transporturilor. Deci omul care vine trebuie să cunoască foarte bine domeniul, din a doua zi în care intră în activitate să pornească motoarele, să tureze la maxim tot ce înseamnă proiecte de infrastructură rutieră, feroviară  sau navală”, a mai spus Răzvan Cuc. 

Ciolacu, de acord cu Cioloș. Cîțu, de ”copiii spun lucruri trăznite”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut o scurtă declarație de presă în care a afirmat că nu au existat discuții cu privire la intrarea social-democraților la guvernare. Acesta spune că a avut o discuție telefonică cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, în care i-a comunicat cele zece priorități ale PSD pentru România. 

În cadrul acelorași declarații, Marcel Ciolacu a comentat pe marginea cerințelor fostului premier Florin Cîțu și a situației noului Guvern propus. Acesta a fost întrebat dacă PSD ar putea susține o guvernare din care să facă parte alături de PNL și Florin Cîțu. 

”Una dintre emisiunile mele preferate era aia cu „Copiii spun lucruri trăsnite”. Se pare că și atunci când ești om mare, și atunci când ai de a face cu o Românie la răscruce, alții spun lucruri trăsnite. 

Ce vă pot spune cu exactitate este că PSD nu poate negocia cu Partidul Național Liberal, atâta timp cât Partidul Național Liberal are o decizie în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel