Negocieri eşuate: Boc nu cedează, protestele continuă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Emil Boc a declarat, după negocierea cu liderii sindicatelor, că el nu va aplica politici populiste şi că nu acceptă cereri care depăşesc posibilităţile economiei. Preşedintele CSDR, Iacob Baciu, a declarat că în cadrul discuţiei s-a menţinut poziţia sindicaliştilor privind stabilirea salariului minim la 750 de lei, însă primul ministru a avansat o valoare de doar 640 de lei, care nu a fost însă acceptată. Calendarul protestelor rămâne neschimbat anunţă sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza în 5 octombrie, în Piaţa Victoriei, "un miting pentru salvarea învăţământului românesc". Liderii celorlante confederaţii sindicale au decis, joi, să organizeze proteste comune, astfel că mitingul anunţat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită, având în vedere că se mizează pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni.

Emil Boc: Greul nu a trecut

"Greul nu a trecut, dar nici nu trebuie să cădem cu toţii victime ale negativismului sau pesimismului, deoarece construim o fundaţie solidă pentru o creştere economică sănătoasă şi de durată. România va oferi atât cât poate, iar Guvernul nu va repeta greşeala Guvernului Tăriceanu de a angaja cheltuieli bugetare fără susţinere pe termen mediu şi lung şi nu va aplica politici populiste", a spus Boc.

Reprezentanţii CSDR au discutat mai bine de trei ore cu premierul Emil Boc, cu ministrul Muncii, Ioan Botiş şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel