Data actualizării:
Data publicării:

Nebunie la Tarom! Piloții își caută deja loc de muncă, conform unor surse

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Noile măsuri fiscal-bugetare se pare că lovesc în plin salariile piloților de la Tarom, dar nu și ale conducerii.  

Pe data de 27 octombrie 2023, Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 977. Printre altele, legea ar aduce modificări majore și la Tarom.

Practic, conform unor surse DC News, legea ar limita salariile la Tarom, acest fapt fiind făcut în funcție de salariul directorului general. Mai mult, s-ar tăia și alte sporuri, bani de cazare etc. Practic, piloții de la Tarom își cauta deja loc de muncă! De ce?

Explicațiile sunt simple: 'Dacă avem un director general la Tarom, pus politic, și care după 6 luni pleacă, lăsând în urmă găuri și mai mari, piloții ce să mai facă?!

Pilot comandant Tarom pe avion Boeing are un venit net mediu lunar 4.500 EURO. 

Pilot comandant companie privată pe același Boeing are un venit minim 10.000 EURO net lunar. 

Pilot comandant la o altă companie privată pe avion Airbus 320 are minimum 10.000 EURO net lunar. În plus, pentru pilot  compania plătește echivalentul a minimum 10-11 puncte pentru pensie.

Pentru că sistemul de plată la Tarom este unul dualist, respectiv salariu mic în RON (6,500 RON salariu de bază, restul până la 14.000 RON sunt sporuri și diurne în RON plus diurna în EURO doar pentru cursele externe. Cum a scăzut numărul destinațiilor externe, fiind război sau alte situații, și numărul de curse externe per pilot au scăzut. 

Mai mult, acum sunt două avioane Airbus 318 trase pe dreapta de vreo 2 ani plus 3 avioane Boeing-uri 737 la sol pentru reparații de lungă durată.', arată sursele citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel