Data publicării:
NEBUNIE la cabinetele stomatologice chiar înainte de 15 mai! ”NU VREM să fim parteneri de business! Suntem PACIENȚI”
Oamenii se plâng că nu doar saloanele de înfrumusețare au fost luate cu asalt, ci și cabinetele stomatologice. La unele clinici nu mai sunt locuri libere până la jumătatea lunii iunie.
Pentru că din 15 mai, intrăm în stare de alertă, iar cabinetele stomatologice se redeschid, oamenii se plând că nu și-au mai putut face programări pentru că nu au găsit locuri libere.
Pe un grup de Facebook, pacienții au spus că au fost programați chiar și la jumătatea lunii iunie din cauza cererii crescute, deși sperau să ajungă pe scaunul stomatologului mult mai rapid.
Cât despre taxa pentru coronavirus, bani prin care se vor acoperi echipamentele de protecție în cabinetele stomatologice, părerile sunt împărțite. Oamenii au spus:
”Eu am fost instiintata ca se va percepe o taxa suplimentara de 50 ron care sa acopere investitia facuta in aceasta perioada (echipamente, masti, botosei, dezinfectant, lampi UV etc) si in cazul in care doresc costum de protectie, acesta va fi tot 50 ron. Este obligatoriu sa te prezinti la cabinet cu masca de protectie si manusi de protectie. Am primit si 3 documente de completat cu privire la covid si asumarea raspunderii etc si am primit si 2 documente referitoare la reguli de functionare, ce se poate face si ce nu se poate face etc. Spre exemplu se vor face doar activari normale la aparatul dentar (schimbarea sarmei/elastice), lipire de bracketi dezlipiti nu se va face pentru ca genereaza aerosoli. In plus se va lucra o zi da, una nu, programarile se fac din ora in ora, doar 6 pe zi”,
”Având în vedere că nu este nici vina cabinetului, nici vina pacientului că există pandemia, consider că fiecare trebuie să-și acopere echipamentul de protecție: pacientul pe al său, doctorul pe al său. Ambele persoane trebuie să se protejeze”,
”Taxa cred ca depinde de cabinet - pana in 150 lei”,
”Sunt din Iași și activarea pe arcadă a aparatului dentar era 70 lei. Acum e 100”,
”Mie mi-au cerut taxă 30 lei. Mi se pare foarte decent”,
”Sunt in domeniu, deci zic din surse sigure. S-a trimis prin intermediul colegiului medicilor dentisti niste oferte de preturi pentru aceste echipamente de protectie. Sar peste 50 lei pe pacient, atât pentru pacienți cat si pentru medici. Imaginează-ti ca dupa fiecare pacient trebuie schimbat combinezonul. Apoi sa nu mai zic de prețul măștilor care la 100 buc erau 25 lei, acum ajung sa fie 200 lei + lampa uv + botosei (la care de asemenea le a sărit prețul execrabil de mult) + multe alte masuri de protectie”.
”Tocmai m-a sunat asistenta ortodontului meu. Mi-a zis să aduc la mine 100 de lei în plus, pentru a acoperi costurile suplimentare legate de protecție. Am întrebat-o în ce constă, poate reușesc eu să fac rost de costum, ce o mai fi etc. și mi-a răspuns că nu sunt lucruri care țin de mine, ci sunt substanțe cu care dezinfectează, raze UV etc. So there you go, probabil cu toții vom plăti aceste costuri”,
”Eu în afara de costum, masca si manusi, nu as aduce nimic altceva! Ei oricum sunt obligati sa dezinfecteze si sa sterilizeze încaperile si ustensilele! Clientul trebuie sa ramâna client, nu partener în bussines!”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News