NEBUNIE în SUA. Philadelphia e un butoi cu pulbere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ 
Sursa foto: Agerpres
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Agerpres
Proteste violente în Philadelphia, Statele Unite. Un tânăr de culoare a fost ucis de polițiști și a declanșat furia oamenilor.

Sute de protestatari furioși au făcut ravagii în mai multe zone din Philadelphia. Aceștia s-au ciocnit cu forțele de ordine și au jefuit mai multe magazine din vestul orașului, luni seară, după ce un tânăr de 27 de ani a fost împușcat și ucis de polițiști.

Walter Wallace, care ar fi avut un cuțit, a fost împușcat mortal în timp ce doi ofițeri de poliție acționau într-un caz din Cobbs Creek, potrivit Associated Press. El a „avansat” către ofițeri, care apoi au tras „de mai multe ori”, fiind amenințați de acesta, a raportat aceeași sursă.

Proteste violente după decesul tânărului

După moartea lui Wallace, care a fost postată pe rețelele de socializare, sute de oameni, unii înarmați cu cărămizi, au protestat în cartierul comercial 52th Street, iar manifestația a devenit rapid violentă. Mașinile de poliție și tomberoanele au fost incendiate, iar NBC10 Philadelphia a raportat că cel puțin 30 de ofițeri de poliție au fost răniți. Un sergent în vârstă de 56 de ani a fost lovit de un camion și a fost internat cu piciorul rupt.

Zeci de magazine, vandalizate

Au fost sparte magazinele alimentare, mai multe farmacii Rite Aid, un restaurant și magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte. Două bancomate au fost, de asemenea, sparte și jefuite. Peste 30 de persoane au fost arestate în timpul confruntării, potrivit poliției, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel