Neagu Djuvara, deces. Tăriceanu: Va fi amintit pentru activitatea sa de diplomat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Despre Neagu Djuvara, care s-a stins din viață joi, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că a fost unul dintre ultimii reprezentanți ai elitelor intelectuale.

Mesaj pe Facebook

"Am aflat cu tristețe de încetarea din viață a marelui istoric, Neagu Djuvara. Ca om politic, istoric, diplomat, Neagu Djuvara a dovedit că este, înainte de toate, un bun român care și-a iubit țara și nu a precupețit nici un efort pentru a îi promova interesele. A fost unul dintre ultimii reprezentanți ai elitelor intelectuale. Va fi amintit pentru activitatea sa de diplomat, pentru echilibrul și înțelepciunea promovate în politica românească și pentru modul în care a știut să facă istoria atractivă pentru noile generații. Sincere condoleanțe familiei în aceste momente grele", a scris pe Facebook Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

Neagu Djuvara a fost istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român. Istoricul a primit în anul 2016 Ordinul național "Steaua României" în grad de Cavaler, iar la 25 august 2016, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului București "în semn de recunoaștere a activității în domeniul culturii și istoriografiei românești".

Neagu Djuvara a publicat în principal despre istoria României și a poporului român, concentrându-se în jurul problemei obiectivității istoriei și istoriografiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel