Data publicării:

Ne pierdem studenţii! Tinerii români sunt tot mai interesați de universitățile din străinătate

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Universitățile din străinătate sunt la mare căutare în rândul tinerilor din România. Iată ce programe sunt preferate.

Tinerii din România prezintă din ce în ce mai mult interes față de programele universitare din afară. Potrivit Ziarul Financiar, accesul la o cultură nouă este principalul motiv pentru care studenții preferă să se specializeze în alte țări.

Posibilitatea de a învăța în universitățile din străinătate și aceea de a aplica noțiunile în practică, în domeniile de interes, este cea mai mare motivație pentru tinerii care aleg să caute la finalul liceului sau al studiilor de licență oferte educaționale în afara granițelor. Mai mult decât atât, studenții aleg să se specializeze în alte țări, tocmai pentru că au acces la o cultură nouă și pentru că programele pe care le aleg sunt mult mai fixate pe propriile pasiuni.

Belgia, Italia şi Franţa, în topul preferinţelor

Ultimele date arată că cei mai mulți tineri din România pleacă din țară pentru a studia la universitățile din Olanda, Belgia, Germania, Italia și Franța. Mai mult decât atât, studenții au la dispoziție un serviciu de finanțare special, care sunt nefinanțabili pentru bănci, prin intermediul căruia primesc suma de 25.000 de euro pe toată perioada studiilor.

Cele mai multe cereri de finanțare sunt pentru studiile de medicină în afara granițelor. Din acest punct de vedere, Alexandru Ghiță, președintele FINS, adaugă că cei mai mulți tineri din România preferă programele de științe aplicate. Totodată, reprezentantul menționează că studenții caută programe concrete, ancorate în practică, dar mai ales, posibilități educaționale pe care nu le regăsesc în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel