Ne LOVEȘTE o TRIPLĂ inflație, la jumătatea anului 2022. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunț îngrijorător
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 04 ian, 10:00
WhatsApp
foto pexels/ Nicola Barts
Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, luni seară, că va urma încă un val al inflației în România, care ne va afecta, cel mai probabil, la jumătatea anului 2022. 

Adrian Câciu a declarat, în emisiunea ”Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire, la B1TV, că scumpirile afectează și bugetul de stat, pentru că presupun și o creștere a cheltuielilor. 

”Încasările suplimentare la buget se datorează taxelor amânate în 2020, care au fost eșalonate și au venit la bugetul pe 2021 și vor veni în continuare și în 2022. Inflația creează un volum mai mare de venituri dar niciun finanțist cu adevărat profesionist nu ar trebui să se bucure. Așa cum îți influențează veniturile, îți influențează și cheltuielile”, a spus Adrian Câciu, la B1TV. 

Ministrul a anunțat că Guvernul va lua măsuri, în bună colaborare cu Banca Națională a României. El afirmă că vor fi trei valuri inflaționiste care se vor suprapune. Pe lângă inflația cauzată de creșterea prețului la energie și cea cauzată de balanța comercială, urmează un nou val inflaționist cauzat de ridicarea dobânzilor de către băncile naționale. 

G Ad:

Citește și: Scenariu negru pentru români. Iancu Guda anticipează cel puțin o DUBLARE a dobânzilor. Creștere a ratelor lunare cu 50%

”Inflația cu care ne confruntăm are două componente care se resimt și una care va veni. Cele care se resimt, le știm cu toții. În primul rând este inflația generată de prețurile la energie, care are componentă internă și componentă externă. Noi avem o explozie a prețurilor la energie. Este o parte a inflației. O altă parte a inflației este cauzată de importuri. Suntem o țară care depindem de importuri, mai ales pe investiții, unde nu avem producție internă. Aceasta este ceea ce resimțim astăzi. 

Va mai veni un val de inflație peste noi care se numește, în termeni profesionali, inflația monetaristă, cea care este declanșată de explozia de capital care a avut loc în SUA și în Europa. S-au tipărit bani. Prin ridicarea dobânzilor de către băncile centrale, vom avea o inflație generată de dobânzi sau inflația monetaristă. Toate aceste trei tipuri de inflație se suprapun, iar grosul inflației în România se va afla la jumătatea anului 2022, dacă nu se intervine”, a atenționat Adrian Câciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro