Navă încărcată cu marfă din Rusia, ”blocată” în portul Rostock de vameșii germani. Care este motivul reținerii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captură Twitter
FOTO: captură Twitter
O navă încărcată cu lemn de mesteacăn și uraniu îmbogățit provenind din Rusia a fost reținută de vameșii germani.

O navă-cargo sub pavilionul Insulelor Marshall, cu marfă provenind din Rusia, a fost reținută de autoritățile vamale germane în portul german Rostock, din cauza unor suspiciuni cu privire la încărcătură, au anunțat autoritățile citate de dpa, scrie Agerpres.

Nava, un cargo lung de 193 de metri, sosise în port pe 4 martie pentru reparații din cauza unor probleme tehnice la elice, probabil cauzate de deplasarea prin ape înghețate, au menționat autoritățile germane.

Totodată, oficialii vamali germani au subliniat că încărcătura navei, ca toate mărfurile aduse în Uniunea Europeană, este supusă rigorilor de supraveghere și inspecție și se aplică totodată, susțin oficialii vamali, restricții asupra comerțului exterior impuse în cadrul sancțiunilor UE împotriva Rusiei.

”Ca urmare a mărfurilor sancționate de UE aflate la bord, nava a primit ordin de reținere în vamă. Părăsirea portului este așadar interzisă”, a anunțat marți administrația portului Rostock.



Oficialii vamali au declarat că ancheta asupra navei este în curs de desfășurare și nu au oferit detalii despre marfa aflată la bord.

Nava operează sub pavilionul Insulelor Marshall, țară insulară din Oceanul Pacific și loc de înregistrare popular pentru armatori.

Potrivit unei informații din ziarul Ostsee-Zeitung, nava era în drum spre Statele Unite și este încărcată cu lemn de mesteacăn, precum și cu uraniu îmbogățit pentru centralele nucleare din SUA, printre altele.

Ziarul a menționat că informațiile sale au fost confirmate de mai multe surse neidentificate și a estimat valoarea încărcăturii la aproximativ 40 de milioane de euro.

Nava respectivă este listată în flota unei companii de transport maritim care deține sucursale și birouri în Canada, Statele Unite, în orașul rus Sankt Petersburg, precum și portul ucrainean Odesa, printre altele.

Citește și: Băncile elvețiene încep să închidă conturile clienților ruși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel