Nava care îi va duce pe sportivii români la JO Paris, redenumită „Nadia Comăneci”
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Boeing 737, photo source: Tarom
Boeing 737, photo source: Tarom
Aeronava TAROM care va duce sportivii români la Paris pentru Jocurile Olimpice se numește, din nou, Nadia Comăneci. Anterior, aparatul de zbor avea un alt nume.

TAROM va asigura transportul jucătorilor către Olimpicele de la Paris. Aceștia vor zbura cu avionul Nadia Comăneci, precizează compania printr-un comunicat. Fostul "Sarmisegetuza" a fost redenumit în cinstea primei gimnaste care a obținut scorul maxim de 10 la Jocurile Olimpice.

"Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris, TAROM a redenumit aeronava care va purta sportivii români către capitala Franţei Nadia Comăneci, cea mai titrată gimnastă româncă din toate timpurile. Numele şi autograful Nadiei Comăneci au fost colantate pe aeronava TAROM Boeing 737-800, numită anterior "Sarmizegetuza", în onoarea deţinătoarei a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 şi în 1980, şi a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal", se arată în comunicat.

Compania aeriană este un partener constant al lotului olimpic al României. Jocurile Olimpice vor avea loc în capitala Franței în perioada 26  iulie - 11 august 2024. Nadia Comăneci s-a declarat onorată de gestul companiei și spune că se simte mereu aproape de țară și de sportul românesc.

Gimnasta a încheiat un contract cu TAROM prin care un B737-800 îi va purta numele. Aeronava este prima din flota companiei care preia numele unui sportiv român. TAROM deține o flotă de 18 aeronave, iar de destinații operate de aceasta se ridică la 70. În anul 1993, Compania aeriană este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel