Năutul, un înlocuitor crocant și sănătos pentru chipsuri. Află cum să-l prepari în crustă de miere
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Năutul, un înlocuitor crocant și sănătos pentru chipsuri. Află cum să-l prepari în crustă de miere. Sursa foto: freepik.com
Năutul, un înlocuitor crocant și sănătos pentru chipsuri. Află cum să-l prepari în crustă de miere. Sursa foto: freepik.com
Năutul este o opțiune excelentă pentru cei care vor să slăbească, dar alimentele preferate interferează cu acest scop. 

Cu această gustare simplă și sănătoasă, poți uita cu ușurință de existența chipsurilor și a altor gustări pline de calorii și carbohidrați. Așa că poți lua o gustare la serviciu sau în timp ce vizionezi filmul preferat.

Năut crocant în crustă de miere. Ingredientele de care ai nevoie:

năut fiert - 2 căni;

ulei vegetal - 1 lingură,

miere - 1,5 linguri,

scorțișoară - 1 linguriță,

praf de sare.

 

Rețeta, pas cu pas

Mai întâi, năutul se spală bine în câteva ape și se fierbe. După ce a fiert, năutul se strecoară și se lasă să se răcească.

Așează năutul fiert pe o foaie de copt sau un prosop de hârtie. În același timp, pornește cuptorul pentru a se încălzi până la 200 de grade Celsius.

O rețetă medievală veche învinge răceala și gripa. Iată cum se prepară

O tavă de copt se acoperă cu pergament și se se așează năut fiert și uscat. Tava cu năut se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Năutul trebuie amestecat la fiecare 10 minute. 

În acest moment, într-un bol, amestecă mierea și uleiul vegetal. Adaugă scorțișoară și sare.

Când sosul și năutul sunt gata, scoate din cuptor tava de copt.

Cum se topește corect ciocolata? Evită trei greșeli pentru un rezultat perfect

Toarnă peste năut amestecul de miere, ulei și condimente. Apoi pune tava cu năut în cuptor pentru 10 minute. Rămâne să lași gustarea să se răcească și te poți bucura de ea. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel