NATO: Rusia ar putea să atace foarte repede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Federația Rusă și separatiștii proruși au posibilitatea să atace Ucraina în timp foarte scurt, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Acest lucru stârnește îngrijorare. Aș vrea să subliniez că acordul privind încetarea focului are o importanță deosebită pentru toate părțile (implicate) și orice încercare de a extinde teritoriul aflat sub controlul separatiștilor va fi inacceptabilă pentru comunitatea internațională", a subliniat Stoltenberg.

În afară de aceasta, secretarul general al NATO a îndemnat din nou puterea de la Kremlin să-și retragă trupele și tehnica militară din estul Ucrainei.

"Îi cerem Rusiei să înceteze destabilizarea intenționată a Ucrainei de Est, să înceteze sprijinul acordat separatiștilor, să-și retragă trupele și tehnica militară din Ucraina și de-a lungul frontierei cu ea și să susțină soluționarea politică a conflictului", a subliniat Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general al NATO este de părere că îndeplinirea totală a acordurilor de la Minsk constituie 'singura cale spre pace', scrie Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel