NATO atacă televiziunea libiană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nato2
nato2

NATO a lansat sâmbătă o serie de atacuri de precizie asupra unor emiţătoare ale televiziunii libiene, pentru "a-l reduce la tăcere pe colonelul (Muammar) Kadhafi", relatează AFP.

"Cu câteva ore în urmă, NATO a efectuat atacuri aeriene asupra a trei emiţătoare prin satelit ale televiziunii libiene (...), cu obiectivul de a-l împiedica pe Kadhafi să le utilizeze pentru intimidare şi incitare la comiterea de acte de violenţă împotriva populaţiei sale", se arată într-un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice, scrie Mediafax.

"În cursul atacurilor, au fost folosite proiectile ghidate", a precizat purtătorul de cuvânt al NATO, colonelul Roland Lavoie, adăugând că Alianţa analizează în prezent rezultatele raidurilor.

"Intervenţia noastră a fost necesară, deoarece televiziunea este folosită de regim pentru a oprima populaţia civilă. Kadhafi foloseşte intervenţiile televizate pentru a răspândi ura între libieni şi a-şi mobiliza partizanii", a spus el.

"Conform mandatului nostru de protejare a populaţiei civile, a trebuit să acţionăm. Operaţiunea a fost pregătită cu grijă, pentru a evita producerea de victime şi cu intenţia de a nu distruge toată infrastructura televiziunii libiene", a adăugat Lavoie.

"Atacurile au vizat aceste antene de satelit pentru a reduce capacitatea regimului de a oprima populaţia, fără a-i priva pe libieni de infrastructurile televiziunii care vor fi necesare după conflict", a precizat el.

Cel puţin zece explozii puternice au fost auzite vineri seară în centrul oraşului Tripoli. Între orele locale 1.00 şi 2.00 au fost înregistrate noi deflagraţii, în principal în zona reşedinţei liderului libian, aflată în centrul capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel