Naționala de handbal feminin, lovitură de la FIH. Jocurile Olimpice, în pericol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
foto: FRH
foto: FRH
Federaţia Internaţională de Handbal a stabilit țara în care se va juca turneul de calificare la JO Tokyo 2020 în care se află echipa naționala feminină a României.

Federația Înternațională de Handbal a anunțat vineri că turneul 3 preolimpic de calificare la JO de la Tokyo, în care va evolua și echipa feminină a României, va avea loc în Muntenegru.  România, Norvegia, Coreea de Nord şi Muntenegru vor participa la acest turneu, care va avea loc între 20 şi 22 martie 2020. România va juca, în ordine, cu Coreea de Nord, Norvegia şi Muntenegru.

Primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020. Șansele tricolorelor par a fi foarte scăzute, vând în vedere că echipa cu care România se bate pentru locul 2, Muntenegru, va găzdui turneul de calificare.

Celelalte două turnee vor avea loc astfel:

Turneu 1 (în Spania): Spania, Suedia, Argentina, Senegal;

Turneu 2 (în Ungaria): Rusia, Serbia, China, Ungaria.

Naționala României s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial, în condiţiile în care obiectivul era clasarea în primele opt. Tricolorele ajung însă la turneele preolimpice datorită locului 4 obţinut la Campionatul European din 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel