Naționala de fotbal Olandei își anunță intenția de a deveni campioană mondială în 2022
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Olanda poate câștiga Cupa Mondială din iarna anului 2022, spune selecționerul Louis van Gaal.

Naţionala de fotbal a Olandei poate să câştige Cupa Mondială 2022, a declarat, pentru ziarul Algemeen Dagblad, selecţionerul Louis van Gaal, transmite Agerpres. Van Gaal a dus echipa Oranje pe locul 3 la ediţia din 2014 a competiţiei, iar înaintea acelui turneu a afirmat: „Dacă voi fi urmat, avem o şansă."

Întrebat dacă este la fel de optimist în legătură cu Mondialul din Qatar, el a răspuns: "Da, aşa cred. Este văzut ca o aroganţă să spui asta, dar munca de antrenor înseamnă două lucruri esenţiale: calităţi de lider şi o înţelegere a jocului şi a caracteristicilor jucătorului. Mi-e greu să spun că nu am aşa ceva, le am pe amândouă."

Antrenorul a câștigat trofee pe unde a fost

„Şi uitaţi-vă la CV-ul meu. Am câştigat trofee la toate echipele de club unde am fost. De ce n-ar fi posibil asta cu naţionala Olandei? Desigur, cred în asta", a adăugat tehnicianul.  În opinia sa, actuala echipă a Olandei este mai puternică decât cea din 2014, "în apărare şi la mijloc", dar "nu şi în atac: Robin van Persie şi Arjen Robben au fost de o calitate excepţională".

"Cred că în 2022 vom fi mai puternici cu altă aşezare tactică, eu îi spun 1-3-4-3 sau 1-3-4-1-2, faţă de 1-4-3-3 de acum, cu care putem surprinde", a spus Van Gaal.

Barcelona îl cumpără pe Ferran Torres de la City

Clubul Manchester City a ajuns la un acord pentru a-l vinde pe Ferran Torres la FC Barcelona, scrie BBC, potrivit Agerpres. Barca a fost de acord să plătească 55 de milioane de euro (46,7 milioane de lire sterline) şi bonusuri de alte 10 milioane de euro (8,5 milioane de lire sterline) pentru atacantul de 21 de ani.

Clubul spaniol poate realiza acest transfer în ciuda problemelor financiare actuale datorită unui împrumut bancar recent. Cu toate acestea, Barca nu îl vor putea legitima pe Torres decât dacă vinde unii jucători pentru a se conforma regulamentelor de fair-play financiar din La Liga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel