Naționala de e-fotbal a României, calificată la eEURO 2021
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: JESHOOTS.com - Pexels
Foto: JESHOOTS.com - Pexels
Naționala de e-fotbal a României pe PES (Pro Evolution Soccer) a terminat duminică, neînvinsă, preliminariile eEURO 2021 și s-a calificat de pe primul loc la turneul final, care este programat la Londra, în perioada 9-10 iulie 2021.

Faza a doua a calificărilor a adus, dumincă, victorii pe linie pentru echipa noastră: 2-0 cu Luxemburg, 8-2 cu Slovacia, 5-0 cu Liechtenstein și 9-0 cu Ungaria. Cu 22 de puncte, România a încheiat grupa pe prima poziție și va evolua, pentru a doua oară consecutiv, la eEURO. La ediția de anul trecut, tricolorii au ajuns până în semifinale.

La final de martie, echipa noastră formată din Adrian Urmă, Andrei-Daniel Poenaru, Andrei Ștefănică și Alexandru Bădicioiu a disputat primele meciuri în campania pentru cea de-a doua ediție a turneului final.

România a jucat pe rând, câte două meciuri ale căror scoruri s-au cumulat, cu Luxemburg (3-3), Slovacia (11-1), Liechtenstein (4-1) și Ungaria (11-3). După prima parte a preliminariilor, tricolorii se aflau pe locul 2, dar la egalitate de puncte cu liderul Luxemburg, 10 puncte, diferența făcându-se doar la golaveraj. La eEURO, competiție la care, în 2020, România a jucat semifinala, participă 16 echipe care vor începe turneul într-un sistem inedit, urmat apoi de fazele eliminatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel