Urmărește emisiunea live
Năstase: Verestoy, rol important. Ziua României, la Budapesta. Mare act de curaj
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Adrian Năstase spune că Verestoy Attila s-a numărat printre liderii UDMR care au contribuit la intrarea în NATO și finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană. El spune de asemenea că liderul maghiar recent plecat dintre noi a dat dovadă de curaj, contribuind la organizarea Zilei Naționale a României la Budapesta.
"A murit Verestoy Atilla, un veteran al comunitătii maghiare din România. Nu l-am mai intâlnit in ultimii ani dar a fost o vreme in care ne vedeam des iar rolul lui a fost important.
 
Unii poate nu isi amintesc dar guvernul pe care l-am condus a fost un guvern minoritar. In aceste conditii, rolul si sprijinul UDMR – cu o generatie de lideri  moderati – au fost  foarte semnificative, inclusiv pentru intrarea in NATO si finalizarea negocierilor cu UE. Si pentru o relatie orientată către viitor cu guvernul Ungariei, condus de Peter Medgyessy.
 
Ziua României, la Budapesta
 
O dovadă a reprezentat-o si organizarea Zilei Nationale a României – 1 Decembrie – la Budapesta, la Hotelul Kempinsky, acolo unde, alături de mine si de reprezentantii guvernului român, au participat si premierul Medgyessy dar si Laszlo Kovacs si Arpad Goncz. Un mare act de curaj!
 
O contributie importantă la aceste proiecte a avut Verestoy Attila, un negociator dur dar care si-a tinut intotdeauna cuvantul. El a vrut ca maghiarii să se simtă acasă in România. Acest proiect trebuie să continue, in ciuda radicalilor de tot felul din Ungaria sau din România.
 
Dumnezeu să- ierte defectele si să-l odihnească!," a scris Adrian Năstase pe blogul său.
 
*Notă: Intertitlul aparține redacției DCNews.
 
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel