NASA: Asteroidul Apophis NU va lovi Pământul. Vom fi în siguranță timp de peste 100 de ani. VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Asteroidul Apophis nu va lovi Pământul, potrivit calculelor NASA.

În privința asteroidului Apophis se credea că prezintă un ușor risc de impact asupra Pământului în 2068, dar acum observațiile radar au exclus acest lucru, transmite NASA.

După descoperirea sa în 2004, asteroidul 99942 Apophis fusese identificat ca unul dintre cei mai periculoși asteroizi care s-ar putea izbi violent de Pământ. Totuși, noile măsurători ale experților au exclus această posibilitate. Orbita sa a devenit mai bine determinată.

Acum, rezultatele unei noi campanii de observare a radarelor combinate cu o analiză precisă a orbitei i-au ajutat pe astronomi să concluzioneze că nu există riscul ca Apophis să aibă impact asupra planetei noastre timp de cel puțin un secol.

Date despre asteroidul Apophis

Estimat a avea aproximativ 340 de metri, Apophis a câștigat rapid notorietate ca fiind un asteroid care ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru Pământ atunci când astronomii au prezis că se va apropia foarte aproape în 2029. Datorită observațiilor suplimentare ale obiectului apropiat de Pământ ( NEO), riscul unui impact în 2029 a fost ulterior exclus, la fel ca și riscul de impact potențial reprezentat de o altă abordare apropiată în 2036.

Cu toate acestea, până în această lună, o mică șansă de impact în 2068 a rămas. Când Apophis a efectuat un zbor în jurul datei de 5 martie, astronomii au profitat de ocazie utilizând observații radar puternice pentru a rafina estimarea orbitei sale în jurul Soarelui cu o precizie extremă, permițându-le să excludă cu încredere orice risc de impact în 2068 și mult după aceea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel