Naomi Osaka, chemată în instanță. Poate pierde milioane
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Naomi Osaka ajunge în instanță, într-un litigiu cu fostul ei antrenor.

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul unu mondial, a fost acţionată în justiţie de fostul ei antrenor, Christophe Jean, care îi solicită 20 la sută din câştigurile realizate pe parcursul carierei, anunţă site-ul american TMZ, citat de agenţia Kyodo. Christophe Jean s-a adresat unui tribunal din Florida, sperând să obţină de la Naomi Osaka cel puţin 2 milioane de dolari din valoarea totală a premiilor câştigate până acum de aceasta, care se ridică la 10,8 milioane dolari.

Antrenorul susţine că a fost angajat de tatăl jucătoarei, Leonard Francois, cu care a semnat un contract prin care acesta se obliga să îi achite procentul respectiv. Conform documentelor depuse la tribunal, Jean a început să o antreneze pe Osaka şi pe sora acesteia, Mari, în 2011. El pretinde că Francois a fost incapabil să-l plătească la momentul respectiv, aşa că au semnat un contract, prin care îi oferea lui Jean 20 la sută din valoarea premiilor şi a contractelor publicitare, pe o perioadă 'nedeterminată'.

Citește și: Miami OPEN 2019. Simona Halep, decizie surpriză

Pretenții false

Avocatul jucătoarei nipone, Alex Spiro, chestionat de TMZ, a calificat drept 'absurd' aşa-numit contract, pe care Osaka nu l-a văzut vreodată, dar a adăugat că înţelege faptul că 'ascensiunea fulminantă a lui Naomi' în circuitul mondial l-a făcut pe fostul său antrenor să aibă 'pretenţii false'.

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka a devenit a zecea jucătoare din istorie care câştigă consecutiv US Open şi Australian Open, precum şi prima reprezentantă a Asiei care devenit numărul unu mondial în tenisul feminin, după victoria sa din Grand Slam-ul australian, în luna ianuarie, când a detronat-o pe Simona Halep din fotoliul de lider WTA.

Citește și: Miami Open 2019. Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, primele rezultate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel