Mulți români se întreabă dacă Televiziunea Română ar mai trebui să transmită Concertul de la Viena de Anul Nou după ce Austria ne-a pus piedică în calea aderării la Schengen.
DC News l-a contactat pe naistul Nicolae Voiculeț pentru a-l întreba dacă el consideră că TVR ar mai trebui să difuzeze Concertul de la Viena, așa cum a făcut-o an de an, după episodul cu Schengen.
Nicolae Voiculeț vrea să fie difuzat Concertul de la Viena. De ce? Ca plată „pentru tot aurul furat”.
„După ce austriecii și-au împodobit timp de cinci sute de ani palatele și catedralele cu aurul furat din Transilvania, consider că cel mai bine ar fi ca TVR să dea concertul de Crăciun de la Viena și de Paști, pentru a arăta obediență maximă.
Noi aproape că nu mai avem voie să cântăm de Crăciun și nici să spunem că sărbătoarea Crăciunului este, de fapt, sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos. Nașterea Fiului Lui Dumnezeu, mai nou este promovată în România doar pentru shopping.
Protocoalele UE ne-au interzis familia și tradițiile, mai au puțin și ne vor interzice să ne mai și închinăm! Slava Austria!”, a spus Nicolae Voiculeț pentru DC News.
DC News a transmis o solicitare către Televiziunea Română pentru a ne spune dacă va fi difuzat Concertul de la Viena de Anul Nou, dar este tăcere totală.
De asemenea, am întrebat TVR cât costă difuzarea Concertului de la Viena dacă, desigur, costă. Dar TVR refuză să răspundă acestor întrebări simple. Cel puțin, până la această oră, nu am primit niciun răspuns.
Ironia lui Nicolae Voiculeț are sens doar în cazul în care TVR nu plătește nimic pentru Concertul de la Viena, adică dacă îl preluăm gratis. Dar dacă mai scoatem bani din „buzunar” și pentru această difuzare, evident nu mai are niciun sens: și cu „aurul furat”, și cu banii luați pe concert. Iar TVR păstrează o tăcere totală pe subiect.
De asemenea, câțiva artiști de la Opera Română ne-au spus că sunt dezamăgiți că în loc să fie promovate concertele lor la Televiziunea Română, sunt promovate cele din Austria.
De ce nu ar putea TVR să transmită, de exemplu, concertul Filarmonicii „George Enescu” de la Botoșani, care concertează acum pe marile scene din Marea Britanie? Și exemplele pot continua pentru că România are artiști valoroși.
Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena este cel mai popular concert de Anul Nou, difuzat în 92 de țări și urmărit în direct de aproximativ 50 de milioane de spectatori.
Primul concert a avut loc pe 31 decembrie 1939 și a fost dirijat de Clemens Krauss. Acel concert a fost inițiat ca demers propagandistic Joseph Goebbels, la scurt timp după izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial. De atunci concertul are loc în fiecare an la Viena, în dimineața zilei de 1 ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci