Naștere: bebelușii au o oră preferată la care vin pe lume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cercetătorii britanici au analizat ora la care s-au născut 5 milioane de bebeluși, în perioada 2005-2014. Când nașterea nu este programată, majoritatea bebelușilor vin pe lume înainte de ivirea zorilor, în medie, la ora 4.00 dimineața. 

În timp ce nașterile prin cezariană sunt programate cel mai frecvent în cursul dimineții, 70% dintre nașterile spontane au loc între ora 1.00 și 7.00 dimineața. Cel puțin așa afirmă cercetătorii de la University College of London, care au monitorizat orele la care s-au născut 5 milioane de bebeluși, în perioada 2005-2014. S-a constatat că la ora 4.00 dimineața vin pe lume majoritatea bebelușilor. 

Potrivit dr. Peter Martin, profesor de statistică aplicată la University College of London, motivul pentru care nașterile spontane au loc în toiul nopții vine din timpuri străvechi, când „strămoșii noștri trăiau în grupuri active și dispersate în timpul zilei și se reuneau noaptea pentru a se odihni. Travaliul și nașterea în timpul nopții reprezintă probabil o metodă de apărare pentru mamă și nou-născut”, a declarat el pentru BBC. 

Potrivit cercetătorilor, maternitățile ar trebui să țină cont de aceste rezultate pentru a organiza mai bine gărzile moașelor și medicilor obstetricieni. De reținut, că doar 30% dintre nașterile spontane au avut loc între orele 9.00 și 17.00, considerate ore normale de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel