Musk, Seagal şi Waters, celebrităţile care ţin partea Rusiei în războiul cu Ucraina. Paradoxul lui Elon Musk
Elon Musk, Steven Seagal şi Roger Waters sunt trei dintre cele mai importante celebrităţi care iau, la nivel declarativ, partea Rusiei în războiul din Ucraina. Cel mai surprinzător nume este, însă, cel al lui Elon Musk, care abia de curând pare să îşi fi schimbat viziunea.
Roger Waters, solistul trupei Pink Floyd, i-a trimis soţiei lui Volodimir Zelenski o scrisoare în care afirma că trimiterea de arme occidentale în Ucraina este o eroare tragică.
"Te rog, ajută-mă în demersurile mele oneste de a-i convinge pe lideri să oprească măcelul, măcel care serveşte doar interesele claselor care ne conduc şi naţionaliştilor extremişti atât din Occident, cât şi din frumoasa ta ţară", a scris Roger Waters. VEZI SCRISOAREA COMPLETĂ AICI.
Ba mai mult, Roger Waters i-a trimis şi lui Vladimir Putin o scrisoare.
"În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? Dacă mi-ați răspunde 'Da, vă rog', asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: 'De asemenea, Federația Rusă nu mai are niciun interes teritorial în afară de securitatea populațiilor vorbitoare de limbă rusă din Crimeea, Donețk și Lugansk'. Și asta ar ajuta. Spun acest lucru deoarece cunosc unele persoane care cred că vreți să cuceriți întreaga Europă, începând cu Polonia și restul statelor baltice. Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”, a scris Roger Waters, conform Digi24.
Steven Seagal, declaraţii pro-Putin fără ocolişuri
El a spus că anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 a fost „foarte rezonabilă" și l-a descris pe președintele Putin drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali în viață”. După invadarea Ucrainei, el a continuat să-l sprijine pe Putin, spunând că o „entitate exterioară" este de vină pentru că a întors cele două țări una împotriva celeilalte.
Paradoxul lui Elon Musk: susţine Ucraina prin reţeaua Starlink, dar ar vrea să dea Crimea Rusiei
La începutul războiului din Ucraina, Elon Musk a anunţat că a mutat mai mulţi sateliţi Starlink deasupra Ucrainei pentru ca ţara să aibă o conexiune neafectată la internet. Recent, însă, acesta a şocat lumea prin afirmaţiile făcute pe Twitter.
Iniţial, Elon Musk a venit cu un sondaj către urmăritorii său, în care a scris că "cel mai probabil aşa se va termina totul, se mai pune doar problema numărului de morţi până atunci".
"Pacea dintre Rusia şi Ucraina:
- Refacerea alegerilor din regiunile anexate sunt supravegherea ONU. Rusia se retrage dacă asta e dorinţa oamenilor.
- Crimea devine formal parte din Rusia, aşa cum a fost încă din 1783, până la greşeala lui Hruşciov.
- Alimentarea cu apă în Crimea, asigurată.
- Ucraina rămâne neutră", s-a arătat în tweetul lui Elon Musk, în care acesta şi-a invitat urmăritorii să răspundă cu DA sau NU la propunerile sale.
Rezultatele votului până la ora publicării materialului sunt covârşitoare. Din peste 1,2 milioane de voturi, 36,8% au fost cu DA, iar 63,2% cu NU.
Ulterior, Elon Musk a revenit pe Twitter şi a spus că "să încercăm altfel. Voinţa oamenilor din Donbas şi Crimea ar trebui să decidă dacă aceste regiuni sunt parte din Ucraina sau Rusia.
Rusia face acum mobilizare parţială. Vor trece la mobilizare totală, dacă vor simţi că Crimea este în pericol. Numărul morţilor de ambele părţi va fi uriaş. Rusia are de trei ori populaţia Ucrainei, aşa că victoria Ucrainei este greu de obţinut. Dacă vă pasă de oamenii din Ucraina, căutaţi pacea". CITEŞTE MAI MULTE AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News