Data actualizării:
Data publicării:

Mușchiulețul de porc umplut, parte din meniul festiv de Crăciun

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

O rețetă de friptură de porc, potrivită pentru masa festivă de Crăciun.

Masa festivă de Crăciun este un moment în care vă puteți bucura de o friptură inedită. Iată rețeta de mușchiuleț de porc cu prune uscate și brânză Roquefort alăturată unor cartofi-evantai.

Ingrediente pentru patru persoane

2 bucăți de mușchi de porc, de aproximativ 600-700 grame fiecare

1 crenguță de rozmarin

2 crenguțe de cimbru

180 de grame de brânză Roquefort

10 prune uscate

1 măr verde, decojit

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță oregano uscat

Cartofi evantai

4 cartofi mari pentru copt

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de unt

1 linguriță oregano uscat

Mod de preparare

Mușchiulețul  de porc se crestează de mai multe ori, pe lungime, pentru a se întinde cât mai mult. Peste mușchiulețul pregătit se presară sare și piper după gust, rozmarinul și cimbrul tocate mărunt, brânza Roquefort sfărâmițată, prunele uscate tăiate cuburi și merele feliate. 

Carnea se rulează și se leagă cu sfoară, se unge cu ulei de măsline și se presară cu oregano.

Într-o tigaie grill bine încinsă prăjiți carnea pe fiecare parte, aproximativ 2 minute. Puneți carnea într-o tavă și dați-o la cuptorul încins la 100 grade Celsius pentru încă 10-15 minute. Când este gata, lăsați-o 5 minute la ”odihnit”, apoi tăiați-o felii.

Feliați cartofii din aproape în aproape, fără a-i tăia de tot. Ungeți-i cu ulei și unt, inclusiv printre felii, apoi presărați-i cu sare și oregano uscat. Puneți-i într-o tavă și băgați-i la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Din când în când, stropiți cartofii cu grăsimea din tavă.

Acest preparat se poate asezona cu salată verde cu dressing de lămâie și ulei de măsline, salată de varză cu morcovi și dressing de iaurt, salată de roșii și castraveți cu mărar, salată de rucola și parmezam și nuci, salată de sfeclă roșie cu brânză de capră și nuci.

În privința băuturilor, pentru această friptură este indicat vinul roșu (Pinot Noir sau Merlot), vinul alb (Chardonnay), dar și berea.

Alegerea finală a băuturii sau a salatei depinde de preferințele personale.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel