Musaca din legume cu un sos excelent
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat un preparat cu legume şi ingrediente delicioase.
Ingrediente pentru musaca din legume cu sos
3 vinete
1 ceapă
2 buc. ardei gras, roșu
2 buc. ardei gras, galben
condimente
roșii cherry
ulei
Pentru sos
pastă de tomate
condimente
pătrunjel verde
Preparare
Vinetele se feliază rondele de 7-8 mm, se presară cu sare și se lasă câteva minute, pentru a elimina din sucul amar. Se trag la tigaie în puțin ulei aromat cu un cățel de usturoi, sau se dau la cuptor stropite cu puțin ulei.
Ceapa se toacă julien, la fel și ardeii și se trag la tigaie ca și vinetele, dar doar până se ung puțin.
Pasta de tomate se condimentează, se adaugă și puțină apă și se fierbe până rezultă un sos consistent.
Într-un vas termorezistent se așază un rând de legume, unul de sos și tot așa până se termină ingredientele. Se adaugă roșii cherry deasupra și se dă vasul la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute, atât cât să se întrepătrundă aromele, scrie a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News