Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Îți place musacaua dar vrei să ții și post! Nicio problemă! Iată o rețetă care ți se potrivește!

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru musaca de post:

Ingrediente:

4-5 cartofi mari

2 vinete mari

2 roșii mari

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

200 g ciuperci (opțional)

200 g tofu (sau brânză de post, opțional

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță de boia dulce

1 linguriță de busuioc uscat

sare și piper după gust

oțet de mere sau zeamă de lămâie (opțional)

Pentru sosul de roșii:

500 g roșii pasate sau roșii proaspete tocate

2 căței de usturoi

1 lingură de ulei de măsline

sare și piper după gust

opțional: busuioc proaspăt sau uscat, oregano

Instrucțiuni:

Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri. Puneți-le într-un vas cu apă să fiarbă timp de aproximativ 10 minute sau până când sunt aproape fierte. Scurgeți-le și lăsați-le să se răcească.

Tăiați vinetele în felii subțiri și presărați-le cu sare. Lăsați-le să stea timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi clătiți-le sub jet de apă pentru a îndepărta excesul de sare. Încingeți o tigaie și prăjiți vinetele până când sunt ușor rumenite pe ambele părți.

Într-o altă tigaie, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa tocată și usturoiul zdrobit până când devin translucide. Adăugați ciupercile tăiate mărunt și tofu sau brânza de post dacă folosiți. Condimentați cu boia dulce, busuioc, sare și piper după gust. Lăsați să se călească timp de aproximativ 5-7 minute.

Pentru sosul de roșii, încălziți uleiul de măsline într-o cratiță și căliți usturoiul zdrobit până când devine ușor auriu. Adăugați roșiile pasate sau roșiile tocate și condimentați cu sare, piper și ierburi aromatice după gust. Lăsați sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când se îngroașă ușor.

Într-o tavă unsă cu ulei, așezați un strat de cartofi fierți. Peste aceștia, adăugați un strat de vinete prăjite, apoi unul de amestec de ciuperci și tofu sau brânză de post. Repetați straturile până când toate ingredientele sunt folosite.

Turnați sosul de roșii peste musaca în tavă.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute.

După ce este coaptă, lăsați musacaua să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia și servi.

Această musacă de post este delicioasă și sățioasă, perfectă pentru mesele în timpul postului sau pentru orice ocazie când doriți să savurați o mâncare vegetariană sănătoasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel