Mureş: Proiectil de 105 mm, descoperit în apropierea Complexului Transilvania Motor Ring
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, marţi, că în apropierea Complexului Transilvania Motor Ring, din satul Cerghizel, a fost descoperit un proiectil de 105 mm în timpul unor lucrări agricole care se efectuau în zonă.

"În apropierea Complexului Transilvania Motor Ring, în urma lucrărilor agricole s-a descoperit un proiectil de 105 mm, care provine din timpul conflictelor militare, probabil din cel de-Al Doilea Război Mondial. Proiectilul va fi ridicat de echipa pirotehnică din cadrul ISU 'Horea' Mureş şi depozitat într-un loc special amenajat, urmând să fie distrus într-un poligon omologat. Colegii mei, după ce vor asigura zona şi după ce vor verifica muniţia, vor verifica dacă mai există şi altă muniţie neexplodată în zonă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, plutonier Dan Petru Daniel.

Directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, a precizat că zona în care a fost descoperit proiectilul este în apropiere de gardul împrejmuitor al circuitului, dar că accesul în zonă nu a fost restricţionat, fiind la o oarecare depărtare de drumul de acces.

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România,Transilvania Motor Ring, aparţine Consiliului Judeţean Mureş şi a fost dat în folosinţă în luna noiembrie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel