Data publicării:

Mureş: Cutie cu grenade de exerciţiu, descoperite într-o magazie la Primăria Reghin

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a fost anunţat, luni, să intervină cu echipa pirotehnică în curtea Primăriei municipiului Reghin, unde a fost descoperită o cutie cu grenade de exerciţiu.

"Magazia e în curtea Primăriei, acum s-a luat măsura de demolare pentru a se construi o arhivă, e o cameră care efectiv se demolează. În acea magazie au fost cândva bunuri de la protecţia civilă, echipamente militare vechi care, probabil, au ajuns aici după desfiinţarea unor unităţi militare. A fost găsită o cutie cu grenade de exerciţiu, secţionate. Printre ele sunt şi două grenade care par intacte. Eu spun că sunt de exerciţiu, însă nu vreau să risc. Sunt ruginite, au supapă, au siguranţa pusă, au absolut tot. Atunci, ca să nu fie niciun dubiu, am sunat la 112 şi vin colegii de la ISU să le ridice. Eu am totuşi certitudinea că sunt grenade de exerciţiu. Grenade reale nu văd cum ar fi putut să ajungă aici, dar de ce să riscăm?", a declarat, pentru Agerpres, inspectorul de protecţie civilă al Primăriei Reghin, col (r) Ioan Chibulcutean.

Potrivit acestuia, în magazie au mai fost descoperite şi câteva pachete antichimic individuale, pe care le purtau soldaţii să îşi facă decontaminare.

"Vor veni colegii de la ISU şi ne vor spune ce să facem cu ele, fiindcă aceste pachete antichimic nu pot fi aruncate oriunde", a precizat col. (r) Ioan Chibulcutean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel