Data publicării:

Mult zgomot pentru nimic: Mihaiu a câștigat renumărarea voturilor într-o secție

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește în articol ce declarații a făcut primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu.

„In rem pentru infracțiunile electorale de la votarea de duminică în Sectorul 2. Vorbim aici de cumpărare de voturi, au fost zone în Creangă, în Colentina unde au fost cumpărate voturi. Se dădeau bani pentru o poză cu buletinul votat pentru candidatul PSD. De asemenea, pentru situațiile documentate în care au fost date alegătorilor buletine deja ștampilate. Este de investigat de către procurori cum s-a intâmplat acest lucru pentru că s-a întâmplat în patru secții diferite și doar în aceste patru secții am depistat noi dar probabil că au fost mai multe. În patru secții diferite, ceea ce conduce la ideea că a fost o acțiune coordonată pentru că toate aceste voturi au fost pentru același partid.

Drept urmare depun această plângere penală, însă aș avea și o veste bună, înțeleg că biroul electoral municipal, deci nu cel de sector, a admis contestația mea cu privire la hotărârea biroului electoral de sector și secția 352 se va renumăra. Mă bucur să vă anunț o primă victorie în această bătălie cu PSD-ul. Vom merge până la capăt și ne vom asigura că toate voturile cetățenilor vor fi corect reflectate în procesele verbale, iar în paralel aș spune că cine a furat voturi trebuie să plătească.

Dovezile prezentate de Radu Mihaiu

Întrebat dacă are dovezi pentru acuzațiile de fraudă electorală, Radu Mihaiu a spus: ”Au fost, cel puțin pentru buletinele preștampilate, există procese verbale de la toți membrii comisiei care au atestat faptul că acei alegători au primit buletine preștampilate. Asta este clar o fraudă, o încercare de deturnare a votului. (...) Cred eu că este normal ca cei care au făcut și au coordonat aceste lucruri să plătească și să fie investigați”, a declarat Radu Mihaiu, în direct la B1TV.

Radu Mihaiu este primarul Sectorului 2 al Capitalei care a candidat pentru încă un mandat și, conform rezultatelor parțiale, a fost învins de Rareș Hopincă, candidatul PSD - PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel