Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Cum se prepară: Ingrediente pentru mucenicii moldovenești
700 gr de făină
1 ou
25 de gr de drojdie proaspătă
1 lingură cu miere
250 ml de lapte
50 gr de unt
1 praf de sare
1 zahăr vanilat
Sirop:
250 ml de apă
3 linguri de zahăr
1 lingură de esenţă de rom
Decor:
nucă
miere
1 ou pentru uns
Vezi și: Mucenici muntenești fierți, rețeta. Cum se prepară
Cum se prepară mucenicii moldovenești
Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Se face maiaua. Drojdia se amestecă cu puţin lapte, o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de făină. Se amestecă totul bine şi se lasă deoparte pentru un sfert de oră. După ce a crescut, peste maia se adaugă faina, oul şi zahărul. Se adaugă laptele în timp ce frământăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat omogen, potrivit bucataras.ro.
Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Se adaugă untul la temperatura camerei şi continuăm să frământăm aluatul. Când e gata, îl lăsăm să crească la căldură aproximativ o oră sau până ce şi-a dublat volumul. Până creşte aluatul, facem siropul. Punem la fiert apa cu zahărul şi lăsăm să fiarbă câteva minute Oprim focul şi adăugăm esenţa de rom.
Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Când aluatul a crescut, se frământă puţin şi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în bastonaşe din care vom forma 8-uri. Se pun mucenicii în tava tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă să crească 20 de minute.
Mucenici moldovenești pufoși, rețeta. Se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc mediu. Sunt gata când capătă o culoare aurie. După ce s-au copt, îi lăsăm să se răcească puţin şi îi trecem prin siropul de zahăr pe care l-am pus într-un castron, după aceea îi ungem cu miere şi îi presărăm cu nucă măcinată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video