MRU: Dacă serviciile s-ar implica, Antonescu n-ar fi în politică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mru dece
mru dece

Liderul ARD Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut miercuri președintelui PNL, Crin Antonescu, să prezinte dovezi în sprijinul afirmațiilor sale, conform cărora serviciile sunt implicate în politică. Fostul director al Serviciului de Informații Externe susține că, dacă prin absurd, acest lucru ar fi adevărat, președintele Senatului nu ar mai fi parte a vieții politice românești, lăsând să se înțeleagă faptul că, ar exista informații compromițătoare despre Crin Antonescu. 

Fostul premier afirmă că liderul liberal ”trăiește în continuare în fantasmele domniei sale” și se pronunță continuu asupra modului în care instituțiile statului, în special serviciile secrete, ar fi implicate în politică. ” Este şi preşedintele Senatului, ocupă o funcţie înaltă în stat. A fost preşedinte interimar şi avem tot dreptul să-i cerem ca măcar pe subiectele cu înaltă încărcătură strategică să nu se pronunţe, nu pentru că nu ştie să se cenzureze, ci pentru că nu cunoaşte lucrurile,” spune Mihai Răzvan Ungureanu.

El a amintit că atunci când deținea funcția de director al SIE, i-a invitat la discuții pe toți șefii partidelor parlamentare și că liderul PSD, Victor Ponta, a răspuns afirmativ invitației, dar, liderul liberal a decis să refuze. Liderul ARD adaugă faptul că nu sună deloc bine, felul în care Crin Antonescu s-a referit la activitatea comisiilor parlamentare de control al SIE și SRI. ”Nu-mi aduc aminte să fi existat vreodată vreo problemă să arunce suspiciuni asupra felului în care comisiile de control şi-au făcut datoria. Domnul Antonescu nu vrea să ştie aceste lucruri, în schimb se pronunţă cu lejeritate,” declară fostul premier.

Mihai Răzvan Ungureanu afirmă că are dreptul de a-l întreba pe Crin Antonescu de unde trage concluzii privind implicarea serviciilor și ce dovezi aduce în sprijinul acestei ipoteze. ”În momentul în care domnia sa (Crin Antonescu - n.r.) se referă în numeroase rânduri la serviciile speciale ca fiind supuse influenţei politice, dreptul nostru este acela de a-l întreba foarte clar de unde trage concluziile, pe seama căror dovezi şi suntem îndreptăţi să-i cerem public să vină cu aceste dovezi, pentru că dacă serviciile se implică în politică şi dacă aceste lucruri se petrec, opinia publică are dreptul să ştie. Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva, sper că domnia sa are demnitatea de a veni cu o explicaţie foarte clară în faţa ţării înainte de a vorbi fără să existe un altfel de rezultat decât acela de a contribui la răul general. Îi mai spun ceva domnului preşedinte al Senatului, Crin Antonescu: presupunând prin absurd că serviciile speciale ale României s-ar implica în politică, tare mi-e teamă că domnia sa nu ar fi om politic,” a conchis co-președintele ARD.

Crin Antonescu a declarat sâmbătă că serviciile secrete ar trebui să se retragă din politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel