Mourinho va primi despăgubiri de 17 milioane de euro de la Tottenham, după ce a fost dat afară
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Tottenham Hotspur îi va plăti antrenorului portughez Jose Mourinho compensaţii de 15 milioane de lire sterline (17 milioane de euro).

Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur îi va plăti antrenorului portughez Jose Mourinho compensaţii de 15 milioane de lire sterline (17 milioane de euro), după ce l-a demis luni din funcţie, relatează EFE, citând cotidianul The Independent.

Mourinho, demis din cauza rezultatelor slabe, mai avea doi ani de contract, iar salariul său pe un sezon era de 20 de milioane de lire, potrivit sursei menţionate.

The Special One a condus-o pe Tottenham timp de 17 luni, dar a fost pus pe liber cu şase zile înaintea finalei Cupei Ligii, pe care londonezii o vor disputa cu Manchester City.

Tottenham a confirmat, într-un comunicat, că odată cu Mourinho, clubul s-a despărţit şi de staff-ul acestuia, compus din Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin şi Giovanni Cerra.

Mourinho (58 ani), fost antrenor la Porto, Chelsea, Inter Milano, Real Madrid şi Manchester United, a condus-o pe Tottenham în 86 de meciuri, după ce l-a înlocuit pe argentinianul Mauricio Pochettino, în noiembrie 2019. În momentul în care a preluat echipa, Spurs era pe locul 14 în Premier League, încheind sezonul precedent pe şase.

Ultimul său meci la Tottenham a fost egalul cu Everton, 2-2, de la Liverpool, în urma căruia londonezii ocupă locul 7 în clasament, cu doar o victorie în ultimele cinci meciuri de campionat, fără speranţe de a mai accede în top 4.

În acest sezon, Mourinho a suferit zece înfrângeri pe parcursul unei singure ediţii de campionat, pentru prima oară de la debutul carierei sale de antrenor, subliniază BBC, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel