Moțiunea pe Muncă a PNL este îndreptată ”împotriva haosului și dezordinii de la minister”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin-antonescu
crin-antonescu

Național-liberaliii susțin în moțiunea simplă pe tema Muncii că  guvernanţii au instalat "un haos fără precedent" în toate structurile aflate în subordinea ministerului.

În textul moțiunii, liberalii acuză Guvernul de lașitate. "Şi asta pentru că el nu a ales să lupte împotriva unui adversar pe măsura sa, ci a ales drept victime pe cei care se pot apăra cel mai puţin: pensionarii, familiile tinere, copiii, persoanele cu dizabilităţi sau pe cei care au ales un drum propriu în viaţă şi care trăiesc cu venituri din activităţi independente"

De asemnea, aceștia acuză Putera de faptul că ”nu a reuşit să asigure o lege a salarizării funcţională, o lege a pensiilor echitabilă" și susțin că Guvernul a dorit să îngreuneze fiscalitatea aplicată atât societăţilor comerciale, cât şi a celor care obţin venituri din activităţi independente.

Peste 600 de mii de persoane care exercită în România profesii liberale sunt batjocorite astăzi de guvernarea dumneavostră. O demonstrează haosul generat la plata contribuţiilor sociale de către cei care realizează venituri din activităţi independente, deşi modificările la Codul Fiscal erau pregătite de acum patru, cinci luni de zile, dar dumneavostră nu aţi fost în stare să le puneţi în aplicare. Nu aţi pus la dispoziţie logistica necesară colectării contribuţiilor sociale: nu aţi pus la dispoziţie formularele necesare, nu aţi pregătit variante de plată on-line, nu aţi pregătit mijloacele de colectare a banilor! Tot acest haos duce la imposibilitatea colectării banilor la buget. Problema majoră nu se opreste însa aici, ci se adânceşte odată cu instabilitatea legislativă continuă, chiar şi după remanierea guvernului!", mai spun liberalii, în moţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel