Urmărește emisiunea live
Moțiunea de cenzură. Orban - Grindeanu, replici acide: "Ești ca un tulburel oțetit" / "Exemplele nu pot fi decât despre băutură"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook Sorin Grindeanu / Facebook Ludovic Orban
Sursa foto colaj: Facebook Sorin Grindeanu / Facebook Ludovic Orban
Președintele liberal al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și deputatul PSD Sorin Grindeanu au avut un schimb de replici de la tribuna Parlamentului.

Schimbul de replici s-a produs în timpul dezbaterilor despre moțiunea de cenzură a PSD. Ludovic Orban a spus că el a demisionat după ce PNL nu a câștigat alegerile parlamentare, scrie Mediafax.

"Domnule deputat, eu mi-am dat demisia din funcția de prim-ministru al guvernului României atunci când la alegerile parlamentare PNL nu a câștigat alegerile, spre deosebire de dumneavostră, care atunci când partidul care v-a susținut prim-ministru v-a cerut să vă dați demisia, dumneavostră v-ați baricadat împreună cu Victor Ponta la Palatul Victoria și mai aveați puțin și săpați tranșee și nu ați putut fi scos decât prin moțiune de cenzură.

Domnule Grindeanu, apropos de vechime, nu accept această aserțiune. Să știți că vremea aduce cu sine noblețe. Vinurile adevărate, odată cu vârsta, devin nobile și nu accept să fiu criticat de cineva care nici măcar n-a apucat să ajungă vin, un tulburel care s-a oțetit înainte să ajungă vin. Valoare și calitatea umană nu au nicio legătură nici cu vârsta, nici cu vechimea”, a spus Ludovic Orban de la Tribuna Parlamentului.

Imediat, social democratul a cerut un scurt drept la replică. "Exemplele dumneavostră nu pot fi decât despre băutură. Totuși, ați recunoscut ceva, că ați pierdut alegerile”, a fost replica lui Sorin Grindeanu.

"România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu"

Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de 156 de deputaţi şi senatori PSD. Moțiunea de cenzură este dezbătută și votată astăzi în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea ieri că ar mai fi necesare 18 voturi de la parlamentarii din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar nu se voteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel