Urmărește emisiunea live
Moțiune Virgil Popescu și tensiuni în Guvern. Chirieac: Nu cred că vor fi voturi PSD împotriva ministrului PNL. Coaliția rămâne
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, luni, despre tensiunile din coaliția de guvernare.

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit, luni, la Antena 3, despre tensiunile din coaliția de guvernare și despre moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Nu cred că vor fi voturi PSD împotriva ministrului PNL. Coaliția rămâne! Vă dați seama că cel care ar avea de suferit din ruperea coaliției ar fi președintele Klaus Iohannis. Nici președintele PNL, nici președintele PSD nu ar dori așa ceva și atunci coaliția va merge mai departe multă, multă vreme. Votul acesta are, însă, un alt scop, acela de a-l exonera politic pe premierul Nicolae Ciucă de orice responsabilitate vizând creșterea aberantă a tarifelor la energie. Deci, practic, acum, în fața opiniei publice, se găsește vinovatul, ministrul Virgil Popescu. S-a cerut demisia, dar, în opinia mea, cel puțin acum nu va fi sacrificat, tocmai fiindcă cel care va veni, ce ar putea să facă? Atunci, responsabilitatea asta cumplită s-ar transfera asupra primului ministru. Acum nimeni nu are interes să facă acest lucru. În niciun caz PSD, PNL cu atât mai puțin.“, a precizat Bogdan Chirieac.

 

Tensiuni în coaliție

Florin Cîțu, președintele PNL, potrivit unor surse DCNews, le-ar fi transmis, luni dimineață, liderilor liberali din Biroul Executiv că vrea să deschidă o discuție în coaliția de guvernare cu privire la presupuse atacuri ale PSD. „Să spună sau nu dacă vor cu noi”, ar fi transmis Florin Cîțu (citește AICI). Tot în această dimineață, Florin Cîțu a spus că „este important să stăm mai puțin la TV și să muncim mai mult“. El a mai precizat că „e un mesaj pentru toată lumea și s-a discutat nimic despre demiterea lui Marius Budăi“ (citește AICI).

„Toată presa l-a identificat pe ministrul Muncii, pe domnul Marius Budăi. Fundamental, președintele Cîțu are dreptate, adică munca este pe primul plan. În același timp, însă, nu ignorați nici comunicarea publică. Este esențial pentru oamenii politici dintr-un stat democratic să comunice.

Sunt miniștri care nu au ieșit niciodată public, dar niciodată. Noul ministru al Finanțelor nu a ieșit deloc, despre ce-i vorba? Nu știm ce se întâmplă acolo, nu știm. Fostul ministru de la Agricultură, Adrian Oros, care înțeleg că a comis fapte grave împotriva agriculturii românești, nu a ieșit niciodată. Faptul că nu ieși la televizor nu înseamnă că muncești. E importantă și munca, dar e importantă și comunicarea. Fiindcă poți munci mai bine dacă reușești să comunici mai bine, pentru ca publicul să te înțeleagă și să accepte politica pe care o propui“, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel