Moțiune de cenzură. Cum va vota UDMR. Hunor: Deschidem calea către anticipate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Kelemen Hunor a anunțat cum va vota UDMR în cazul în care PSD va depune, așa cum a promis, moțiune de cenzură după asumarea răspunderii Guvernului pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Kelemen Hunor nu este împotriva declanșării procedurii alegerilor anticipate și de aceea UDMR va vota moțiunea împotriva Guvernului Orban:

"În cazul asumării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, noi vom vota moțiunea de cenzură. Deschidem calea către alegerile anticipate. Asta nu înseamnă că vor fi alegeri anticipate! Urmează să fie respinse încă două guverne. Știm de la președintele Iohannis că va fi propus tot Ludovic Orban, după cum a declarat, și se poate ajunge la respingere a două guverne chiar în 10 zile, nu trebuie să aștepți termenul maxim prevăzut în Constituție și atunci abia se poate încerca dizolvarea Parlamentului, pentru că doar așa ajungi la anticipate", a precizat liderul UDMR, marți seara, la Realitatea Plus.

"Prin moțiune de cenzură poți să oprești această aventură absolut iresponsabilă să vii cu angajarea în Parlament. Altfel nu poți să blochezi. Dacă ocolești Parlamentul când forțezi permanent limitele constituționale, pentru că nu ai majoritate parlamentară, nu ai altă posibilitate", a completat Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel