Moșteanu: Sesiunea extraordinară e EXCLUSĂ, în lipsa unui acord în coaliție pentru desființarea SIIJ
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Sesiunea extraordinară este exclusă, în lipsa unui acord în coaliție privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), transmite liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

„Cu înțelepciune, cu negocieri, cu răbdare, trebuie să ne întoarcem la programul de guvernare, pentru că noi ne-am asumat împreună, acolo, unul din punctele din programul de guvernare a fost punctual această desființare a SIIJ, care este o secție de care noi, ca stat, nu avem nevoie (...). Cumva, din decembrie până acum, o parte din partenerii noștri văd că s-au sucit și au alte opțiuni”, a spus Ionuț Moșteanu.

El afirmă că sunt și liberali care susțin amendamentul UDMR

„Din păcate, am constatat cu surpriză și tristețe că sunt și voci din PNL care susțin amendamentul UDMR. L-am auzit ieri la o televiziune pe liderul senatorilor PNL spunând că este o soluție bună cea propusă de UDMR. Pare că suntem din ce în ce mai singuri în bătălia asta pentru repararea legilor justiției (...). Noi ne-am asumat împreună în coaliție că reparăm legile justiției. Dacă pe acest lucru atât de simplu, desființăm ce a înființat Dragnea, ne-am încurcat, cred că o să fie foarte complicat la tot pachetul de legi ale justiției”, adaugă, la RFI, liderul deputaților USR PLUS.

Ionuț Moșteanu explică în ce condiții va fi convocată sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru desființarea SIIJ

„Sper să găsim înțelegere de la partenerii noștri de coaliție să mergem înainte. Nu o să fiu de acord, cum zice domnul Kelemen Hunor, să mergem fără să avem un agreement, o soluție unanimă în coaliție, nu o să fiu de acord să mergem la ce-o ieși în Parlament și să-i lăsăm pe cei de la PNL și AUR să arbitreze coaliția în comisii sau în plenul Senatului, nu, nu, asta este exclus. Trebuie să găsim o soluție, găsim o soluție, atunci convocăm sesiunea extraordinară la Senat (...). Dacă cineva are o problemă din coaliție cu programul de guvernare, să spună, nu să inventăm tot felul de amendamente și pretexte și să tragem de timp vizavi de obiectivele pe care în comun ni le-am asumat”, a conchis Ionuț Moșteanu..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel