MOȘII DE TOAMNĂ 2020. Când pică anul acesta: s-a schimbat data! Ce trebuie să faci în această zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Moșii de toamnă 2020. Când pică anul acesta. S-a schimbat data! Anul acesta, Moșii de toamnă nu mai pică în prima sâmbătă din luna noiembrie așa cum era toată lumea obișnuită. 

MOȘII DE TOAMNĂ 2020. În acest an, în Biserica Ortodoxă, pomenirea tuturor celor trecuţi la cele veşnice, slujba cunoscută în popor sub denumirea de Moşii de toamnă, are loc pe 31 octombrie 2020, conform crestinortodox.ro.

MOȘII DE TOAMNĂ 2020. În această zi, au loc slujbe, se împart pachete cu mâncare celor săraci și se aprind lumânări. Tradiţia spune că este bine să fim împăcaţi cu toţi oamenii, să fim îmbrăcaţi curat, iar femeile să aibă capul acoperit. De asemenea, în această zi nu este bine să spălăm haine sau să muncim.

Ce trebuie să faci de Sâmbăta Morților

MOȘII DE TOAMNĂ 2020. Potrivit Sfintei Scripturi, după moarte urmează Judecata particulară, în urma căreia omul ajunge să se împărtăşească fie de fericire, fie de suferinţă, stări date de modul vieţuirii pe pământ. Aceste stări nu sunt definitive, ele durează până la Judecată Universală, când va avea loc învierea întregului neam omenesc şi când vor avea loc hotărârile finale legate de starea de fericire sau suferinţa, scrie crestinortodox.ro.

MOȘII DE TOAMNĂ 2020. Ne rugăm pentru cei morţi pentru că sufletul lor să ajungă la Judecată universală, într-o stare mai bună decât aceea cu care s-a despărţit de trup. În ziua de Moşi se săvârşeşte Sfânta Liturghie. Preotul scoate din prescura miridele pentru morţi şi le aşază sub Sfântul Agneţ, rostind numele morţilor de pe pomelnicele ce i-au fost aduse. În cadrul Sfintei Liturghii, Agneţul se preface în Trupul şi Sângele Domnului. 

MOȘII DE TOAMNĂ 2020. Totodată, creştinii aduc spre slujire şi daruri de mâncare, băutură şi chiar haine sau obiecte preferate de cei adormiţi, iar aceste jertfe aduse pentru a fi sfințite însoțesc rugăciunea rostită de preoții slujitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel